1:a advent

28 November 2010 - 10:12


Gud välsigne Hemkunskapen! =)
I år var jag senare än någonsin med Saffransbrödsbaket. Men huj så smidigt det gick när vi väl på lördagen satte fart. Tjejen som har hemkunskap kan bereda degar och baka ut så det sjunger om det.

Mina tankar gick till min mamma då hon säger: Vi måste göra en fläta också! Det gjorde alltid mamma men jag har alltid kört med gamla, hederliga lussekatter. Självklart var vi tvugna att  mumsa på det goda, nybakade redan i går.

Idag har vi kalas för killen i familjen som blir 17 år den 1:a december.

I år hade jag förresten bestämt mig för att jag inte skulle ta fram varken dukar, gardiner eller annat än just ljusstakar och stjärnor till 1:a advent. Så mer än så blev det inte under fredagen.

Huj vilken påbackning jag fick.
-Lila gardiner och ljusstakar SKÄR SIG!!!
-Äsch, det är väl inte SÅ noga...
(Jag vet faktiskt inte vart det här "slöa" har kommit ifrån?)

Men för husfridens skull fick vi gå den gyllene medelvägen.
Julstjärnor på gardinerna fick godkänt.
Vilken tur!

När sätter du upp julgardiner?


Kommentarer
Postat av: Frida

Hihi!

Nu förstår jag vad du menade ;)



Njut av er första advent!

2010-11-28 @ 10:36:16 / http://fridasfunderingar.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Frågan är nog snarare när jag kommer att köpa mej ett par julgardiner igen!? <:-) Har inte haft några riktiga såna på jag vet inte när!? Dock hade jag några röda tråd-panelgardiner i balkongdörren/-fönstret ifjol. Men de var ju så trassliga när det var dags att ta ner dem i våras, så jag vill minnas att jag rätt och slätt slängde bort dem då!? 8-I Och jag tänker inte köpa några ersättare i år, för det är inte så-å-å länge sen jag hängde upp ett par grå/vit/svarta där... De duger över jul också - tycker iallafall jag. :-) Och "stilpolisen" i den här familjen har ju flyttat och tycker därför inte längre så mycket (eller i varjefall inte så högt!) om min heminredning! ;-)



Ha en fin första advent!!! :-)

2010-11-28 @ 10:40:04 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: Renate

Hej, Malin!



En till som var sen med saffransbaket. Bakade saffransbullar i söndagsförmiddag. Får se om jag tar och bakar mer inför Lucia. Brukar baka längder/flätor också men min tid räcker inte till. Orken finns inte på samma sätt som förr. Du vet jag är "gammal".



Stort GRATTIS till sonen idag på hans 17-årsdag!



kram Renate



Här har vi också haft kalas för min gubbe som fyllde år i måndags (29/11) i dagarna två. De små med sina familjer v ar här i söndags.



2010-12-01 @ 10:55:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo