Jag är - alldeles - för snabb

24 November 2012 - 13:10
 
Om en vecka har jag varit mamma i på pricken nitton år.
Okej, det ÄR l i t e konstigt att jag kan ha så gamla barn när jag stundom är så himla ung själv. ;)
Men ni vet hur det är med ekvationer, ibland är det inte lätt att få ihop dem!
 
Det är inte så lätt att få ur den unge Herr´n vad han vill ha för meny på sin födelsedagsmiddag.
Jag håller strikt på traditioner, när man i detta hus fyller år får man bestämma alldeles själv vad som ska stå på bordet. Traditioner är till för att hållas åtminstone i hundra år.
 
"Något glassigt" fick jag som ledtråd i allafall och okej, det är ju flera dagar tills det vankas kalas så om jag ska använda hans egna uttryck så är det lugnt! ;) Något glassigt som han gillar är den "glass" som hans farmor brukar göra. Vispa vaniljvisp, krossa daim och så frysa hela härligheten så en sådan fixade jag till redan i går.
Jag är förberedd jag.
 
Men i går fick jag en hård läxa om att jag inte ska vara så före min tid hela tiden.
Jag svär så det osar bränt och grämer mig men vägrar av hela min själ att lämna tillbaka den julklapp jag har handlat dyrt.
 
Om vi säger så här: En i detta hus önskar sig en nyutkommen (för hennes mamma alldeles för dyr) X som fanns på den frisersalong där hon praktiserade.
Curlingmamman går efter praktikveckan till de trevliga handledarna och har hux flux köpt årets första julklapp så i går kommer den tänkta mottagaren av julklappen hem och säger jätte glatt : "Vet du mamma? Vi som går frisörprogrammet har fått ett erbjudande att köpa X + en fön för summan som som jag betalat för X MINUS FEM HUNDRA KRONOR!!!
 
Jag sjönk långt långt ner.
-Nej, vet du. Du får inte beställa någon.
-Då gör jag det för EGNA PENGAR!
-Nej, du får inte göra ens det.
 
Då föll poletten ner.
 
Så nu vet hon vad hon ska få, jag har "förlorat" 500:- och hon får en fön mindre.
 
Så nu är mitt goda råd:Bojkotta julklappar eller köp åtminstone inte en endaste liten julkapp förrän tidigast på julaftonsmorgon.
 
Det är väl förresten inte det minsta fel på den fön som detta hus redan har.
Dessutom har vi ju en liten resefön också så om du vill kan du ändå få ha en i varje hand och kan du berätta vad du då skulle ha gjort med ytterligare en?
 
Kommer du nu med tipset om att jag ska gå tillbaka till praktikplatsen och lämna tillbaka X och hitta på något att hon redan fått en i present av farmor,morfar eller hans moster så säger jag bara: Glöm det! Det är skillnad på "felköp" och "dyrköp"!
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Låter som min Make. Han hintar inte så ofta om saker han vill ha, men när han gör det så är jag på hugget. Och ute i god tid. Således fick jag panikge honom en inköpt julklapp på fars dag istället-för karlsloken hade så när köpt en dagen innan. Det var i fjol, men i år tar jag inga chanser. Makens julklapp handlas typ dagen innan dopparedagen.

2012-11-24 @ 18:47:56 / http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: mammakero

Hahaha!! Det där att önska sej en sak och sedan dagen efter köpa den har vi oxå en i familjen! Det trots att vi sagt hundra gånger (om inte mer) att vänta till efter födelsedagen/julafton till att köpa grejen om han inte fått det önskade! Har hittills inte funkat. Dessutom har han ibland (läs oftast) inte ens någon önskan, så när han har en säjer han det till alla, vilket att han får flera likadana elprylar (för han är teknikfreak!)

2012-11-24 @ 19:09:55 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Åh, jag tänkte först att du hade skrivit fel - han måste ju bli 20!? Men sen trillade poletten ner - det är ju MIN unge som blir 20, fast med ett nyår/årsskifte dessförinnan så klart. Åren går, kan man lugnt påstå!!! Fast jag gillar att ha stora barn - trivs mycket bättre med det än med småbarn. :-)

Precis så som du skrev i din kommentar hos mej, vill jag också ha det den kommande månaden! :-)

Tråkigt när det blir tokigt med julklapparna - ska förhoppningsvis inte behöva hända här nu när vi tydligen ska införa ett nytt sätt för julklappshanteringen. (Vilket jag tror jag skrev om i en kommentar i nåt av dina tidigare inlägg!?)

2012-11-24 @ 20:54:30 / http://annakk.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Tro jag det, att din "special-julklapp" är uppskattad - och att det skulle bli ett ramaskri om du plötsligt INTE fixade den! :-D

Handeln måste vara väldans bekymrad i år, förresten, eftersom många orter kör julskyltningen redan idag!? Jag tycker ju på nåt vis att det fortfarande känns länge (en vecka!) till första advent - men där det inte blir julskyltning förrän då missar ju butikerna en hel veckas julshopping. Vojne!! <:-)

Det där med att ha en köpfri dag igår, "glömde" jag förresten bort. Något du anammade?? :-)

2012-11-25 @ 07:39:25 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Pernilla

Neej! Va tråkigt. Jag har också en i familjen som köpt den tilltänkta julklappen själv. Jag hade dock inte hunnit köpa den ännu, tur för mej, men inte för dej.
/P

2012-11-25 @ 11:53:57 / http://pernillaochpuma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo