Traditionsbundet tjockistänk?!

01 November 2012 - 19:02
I går när jag fick ta vid middagslagningen "passade jag på" att bereda en deg när jag ändå var i köket.
Det går så hiskeligt lätt och smidigt sedan jag fick den här fina "mojängen" av min pappa i födelsedagspresent. Jag gillar verkligen att göra två saker samtidigt, förr i tiden fick jag ju använda händerna, nu kan jag koka sås eller något annat medans maskinen fixar degen. Perfekt!
 
-Va? Ska du baka NU? undrade den yngre herrn i huset.
Brukar inte baka så där i vardagslag, kvällen är tillräckligt kort som den är när jag slår upp ytterdörren lite efter klockan halv sex... Och dessutom numera ägnar timtals åt tv-tittande. ;)
 
-Jag har ju jubileum i morgon förstår du!
 
-Typiskt tjockistänk!!!!!!!!! Att alltid hitta på någon anledning till att äta!!!!!!!!
 
Vem i hela friden har uppfostrat denna "unge" då? Jag bara undrar?!
Ett himla anmärkande på vad jag stoppar i munnen tycker jag.
 
Kollegorna på jobbet tyckte dock att det var himla fint att få frallor till förmiddagskaffet och jag, jag gillar både att äta och traditioner. ;)
De fick frallor förra 1 november också så jag tror nästan att de förväntar sig det nästa år också. =)
 
För dem som vill ha receptet så är det jäst, vatten, olivolja, salt, sirap, grahamsmjöl, rågsikt, solrosfrön, linfrön och så vetemjöl till resten. Lite lagom av allt och mest nyttigheter med andra ord.
Ibland hivar jag i havregryn eller om det finns gröt kvar men då blir det grötbullar.
Mumsfillibabba!

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Det där lät ju som rena rama hälsobullarna! :-) Kan man med gott samvete köra i sej fem-sex stycken av, jämfört med ett enda kleggigt wienerbröd från Icas Bake Off-hörna. Typ... :-D

Men på IKEA är det alltid legalt att synda med både korven och kanelbullarna. För man måste ju faktiskt få vara lite prismedveten också! ;-) har testat deras frukost också vid ett par tillfällen. Två minibullar med smör och pålägg och en kopp kaffe (med fri påtår) för en tia. Billigt, men jag tycker dock de andra alternativen är godare... :-)

Din "mojäng" swer förresten mycket mera lättdiskad ut än vad vår dito är. Jag rent av drar mej för att använda den, just för att man får lägga minst lika lång tid på att handdiska den efteråt som vad det tar att röra ihop en deg för hand... <:-)

2012-11-02 @ 07:15:31 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Pernilla

En sådan mojamäng vill jag också ha. Dras men mammas gamla assistent som är hur bra som helst. Går aldrig sönder men är tung och ful.
/P

2012-11-02 @ 07:28:18 / http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Det var faktiskt första gången jag var i Skanör, då härom helgen. Himla mysigt ställe, men jag kan tänka mej att det är mindre angenämt en mulen och blåsig dag... <:-)

Trevlig allhelgonahelg på dej, vännen!!! :-)

Kram-kram!!!

2012-11-03 @ 08:18:23 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Snäll pappa och praktisk mojäng! Jag har en gammal Bosch som ff fungerar utmärkt. Den har varit tålig och hållt i många, många år. Inte roligt längre att baka när man är ensam. Köper hälsonyttigt bröd i butiken, smidigt och enkelt!

2012-11-11 @ 14:05:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo