Julstökigt ;)

14 December 2013 - 23:36
"Det är ett skit att bli gammal!"
Så har jag hört en del med lite högre ålder säga.
För egen del har jag börjat märka att de har gjort om texten på tv:n nu för tiden...
Märkligt!
Dessutom behövs det starkare lampa än förut om jag ska göra något "pilligt".
Det måste vara något med de här nya glödlamporna. ;)
 
Det är skillnad på december också, nu-för-tiden mot förr-i-tiden...
Förr, då swischade jag ihop 48 paket till den efterlängtade och uppskattade paketkalendern.
Jag styrde och ställde med barnkalas och fixade födelsedagsfirande.
Jag for hit och dit till luciaträningar, fixade lussekläder och allt som hör till den biten.
Jag var på luciafester.
Det inhandlades julklappar, bakades, godisfixades, julmatstyrdes och jag vet inte allt.
 
Nu, när jag inte gör så mycket alls... Då borde jag kunna ordna de uppdrag jag har.
T.ex. att från min pappa och farmor köpa julklappar till barnen och mig själv.
Det har jag gjort. Check!
Men så idag när de där paketen skulle "portioneras ut" så att summorna blev jämna både per barn och per finansiär då fick jag hux flux kortslutning i hjärnkontoret. Eftersom finansiärerna ska skriva adresslappen själv var alltså alla paketen "bara inslagna" och i ett hade jag inte en susning om vad det var i.
Ett tag var det faktiskt ganska spännande! ;)
 
Jag trodde verkligen att jag hade koll men så slog Alzehimersen till på full frekvens.
Otäckt!
Så vet ni vad jag gjorde då?
Jag ÖPPNADE! ;)
 
Det hade ju varit bra mycket bättre om jag hade glömt bort vad det var i paketen som jag själv ska öppna på julafton. Men se de har jag ännu inte lyckats förtränga men vem vet? Det är ju så många dagar kvar till själva dopparedan ännu!
 
Så många dagar att de där goda Saffransskorporna jag bakade säkerligen kommer att vara slut innan dess!
 
Har insett att man som förälder inte behöver vara så orolig för det där med uppfostran för antingen är man en god förebild och barnen växer upp till fina människor annars är man en "skräckbild" och de gör  tvärtemot och blir jätte fina ändå. ;)
 
Nu är det inte en "skräck" som jag tänkte på egentligen utan det jag skulle säga var att hos min mamma skulle "alla godsaker" sparas till julafton, jag är tvärtemot - ät och njut när det är gott! ;)
Det där med att spara till "speciella tillfällen" är inte min grej.
Jag hade planer på de där saffransskorporna redan förra helgen men då "fuskade" jag och köpte "hembakat" på Maxi. ;) Därav ett bildbevis att jag VERKLIGEN har bakat tills jag får finbesök i morgon. =)
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Jag, däremot, har en plan på att baka saffransskorpor men än har det inte blivit några. Får se, får se...
Vi överlever ju utan och kanske kan jag som jag brukar, vända på det. Jag slipper ju äta en massa kalorier om jag låter bli att baka.
Pepparkakorna är slut, för länge sen. Paketen däremot, slår jag inte in utan att skriva på. Jag känner till mina begränsningar! Och erkänner dem i viss mån.

Ha en skön söndag!
/P

2013-12-15 @ 08:46:10 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: mammakero

Håller med dej, det är konstigt att tiden räckte till förr, när jag har mindre att göra nu och knappt hinner ändå... Konstig ekvation. Snart är både pepparkakor och lussekatter uppätna här, men som döttrarna säjer, den bästa julkänslan och upplevelsen av julen är INNAN jul!

2013-12-15 @ 14:18:18 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Annika

Ha,ha. Ja det är titt som tätt som man börjar märka av att man blir äldre. Skrev just om då jag inte höll på att komma upp från golvet häromdagen i min blogg. Men du... Saffrans skorpor kanske mans skulle ta och göra, ingen dum ide. Tack för det.
Ha nu en skön andra Adventskväll.

2013-12-15 @ 16:10:25 / http://badtant.bloggo.nu
Postat av: AnnaKK

Saffransskorpor är ett måste till jul! :-D Så nån av de närmaste dagarna vet jag med andra ord vad jag måste... <:-) (Tycker det är lite för många måsten just nu bara, så frågan är om jag inte ska ta och prioritera bort iallafall något av dem - dock INTE saffransskorporna!)

Svar: Jodå, jag kan tänka mej att flytta någon annan stans om något av barnen skulle vilja ta över det här huset - och det kan maken också tänka sej, fast han är ytterst begränsad till vart vi isåfall ska ta vägen. I hans värld finns bara ett alternativ, men det bromsar jag inför! Så jag vet faktiskt inte... Det lugnaste är nog att stanna kvar här!? Och det är definitivt det billigaste!!! ;-)

2013-12-15 @ 19:38:38 / http://annakk.blogg.se
Postat av: camilla

Konstigt!
En annan blir äldre och äldre och latare och latare. Men latmasken i mig verkar bara bli yngre och yngre. Han verkar bara bli mer alert.Den tar mer tid av mig nu än vad den gjorde förr ;)
Kram!

2013-12-16 @ 07:55:28 / http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Renate Wretefelt

Det är ett skit att bli äldre särskilt när inte kroppen fungerar som jag vill. Du är ju unga flickan kära Malin. Allt tar numera sån tid för mig men det blir gjort. Kan tyckas jag borde ha all tid i världen men så är inte fallet. Bara att cykla ner till Centrum t o r och handla samt en tur till graven tar sin tid. Vår närbutik är så dyr därav mina längre stadsturer. Jag har också haft en mäklare hemma hos mig för husvärdering och den 6 januari 2014 ska vi höras igen. Det verkar som hon vill ha en visning ganska snart. Vem ska hjälpa mig? Fixar inte det själv med dessa händer *suckar* Det löser sig säkert i slutänden så måste jag tänka.

2013-12-25 @ 11:57:20
Postat av: Renate Wretefelt

Glömde skriva dina saffransskorpor var säkert riktigt, riktigt goda!

2013-12-25 @ 11:58:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo