Räkna med mig! ;)

30 Januari 2013 - 20:11
I måndags började det hiskeligt mycket nytt på tv:n
Ett tag hade ju jag som "dröm" att titta mera på tv. Jag förstår inte alls de som nästan inte vill säga att de tittar på tv, som om det vore lite fult...
Jag skulle vilja se allt!
 
Jag behövde dock inte välja mellan Familjen Annorlunda och vad det nu var för jag fick välja matteplugg istället.
Som "coach" alltså... Så har vi fortsatt en liten stund varje kväll vid köksbordet och snart är det dags för kvällens pass. De hade verkligen klumpat i hop proven för "lilla fröken", frisörkunskap, matte och engelska på en och samma vecka. Två av ämnenen har hon pluggat själv men med matten anser hon ju att hon har ett "proffs" att ta till.
Jag tackar jag! ;)
 
Ingen av "alla mina barn" har gillat matte något speciellt, det som helt klart var mitt favoritämne och jag pysslar ju med siffrorna hela dagarna...
Jag som dessutom gillar att analysera ser ju direkt ekvationens lösning: Det fanns inga mattegener kvar, alla hade gått åt till mig. ;)
 
Lätt som en plätt!
 
Men när någon vill ha "coaching" så rycker jag naturligtvis in och så får vi ihop ekvationerna så bra så.
 
Jag säger bara, räkna med mig!

Kommentarer
Postat av: Bara anna

Jag har alltid avskytt matte och var så dålig i det i skolan. Men jag har klarat mig ganska bra ändå. Men det jag kan tänka på ibland är att lärarna jag hade i ämnet inte brydde sig. De såg ju att jag inte förstod men de bara lät det vara så. Märkligt!

Trist att det inte blir någon mer hund för er "sedan" men det är ju helt rätt tänk. En hund ska inte vara ensam hela dagarna...

2013-01-30 @ 22:53:03 / http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Mamma till Amelia Alfons Malva Vilde

Älskar familjen annorlunda:)
Önskar en fin dag!

2013-01-31 @ 06:34:39 / http://www.treungar.blogspot.se
Postat av: Frida

Tur de har dig!
Jag har ingen mattegen i mig heller, däremot är Maken vansinnigt bra på det så jag kan redan nu säga att jag inte kommer att behöva hjälpa kidsen på den fronten. StorA brås på sin far och är redan nästan duktigare än jag, fast bara nästan. Skönt att veta att han kommer att klara sig bra i matten :)

2013-01-31 @ 10:18:04 / http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Att räkna med mej är ungefär det samma som att räkna med bråk... :-I Det var ju snudd på hopplöst att försöka hjälpa ungarna med matten, för de räknade på ett helt annat vis än jag - med någon nymodig uppställningsmetod, som vi föräldrar till och med fick gå i skolan en kväll för att lära oss. Jag undrar om jag ens var med på den lektionen - eller om jag faktiskt är så trög att jag inte fattade hur man skulle göra...? 8-I Varför ska man ändra på fungerande koncept??? Hm...

Här har så gott som all snön regnat och blåst bort i natt och under förmiddagen - och i eftermiddags hjälpte även solen till en stund. :-) Stormen som SMHI hade haussat upp så hiskeligt blev det bara några pustar av. Skönt det, så klart!

Trevlig kväll på dej!!! :-)

2013-01-31 @ 15:53:12 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Pernilla

Det fanns en tid då jag inte hann se på tv. Har ändrat på det och på något konstigt sett ser vi på 4an varje kväll kl 20.00.
Trettonåringen älskar familjen annorlunda.
/P

2013-01-31 @ 22:19:21 / http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Linda N

Bra då vet vi vad vi ska vända oss när barnen behöver hjälp med mattematiken, för mattegenen saknas hos både mig och sambon;)

2013-02-01 @ 20:22:11 / http://www.jagochminafina.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Med dig Malin kan man alltid räkna med:) Själv var jag inte speciellt förtjust i matte under skoltiden. Särskilt inte handelsräkning. På vårdskolan var det en annan sak när vi hade läkemedelsmatte. Inga fel fick vi ha på provet då blev det omräkning med ett nytt prov. Vårdkunskap och psykriatri var ämnen jag gillade bäst liksom svenska och engelska.

2013-02-10 @ 17:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo