De föll som käglor

14 December 2011 - 07:03


Det pratas så mycket ofördelaktigt om hur skolan/lärare fungerar, att de inte hinner med alla elever och så där men i går fick vi minsann bokstavliga bevis att på vårt högstadium DÄR gör minsann rektorn och en av lärarna ALLT för att FÅNGA UPP eleverna som har behov av det!

Imponerande arbete måste jag säga.

Jag har aldrig varit med om maken trots att jag med stora barn nu varit på många luciatåg i deras historia. Nu var det dags för niondeklasserna att lussa. De började tidigt, halv fem ringde klockan här hemma, tärnan gjorde sig i ordning och skjutsades i väg.

Vid halv sju på kvällen fick föräldrar och de som så önskade titta på luciatåget.
Jag har aldrig varit i detta Folkets hus förut och det blev ju en upplevelse. De hade väldigt bekväma stolar för oss i publiken och vi kom så nära luciatåget. Perfekt kan tyckas. Stämningen blev dock lite "kuslig" efter ett antal sånger. En tärna började darra hela hon, kompisarna brevid blåste rådigt ut hennes ljus och rektorn och läraren jag talade om hann precis fånga upp tärnan innan hon föll i golvet.
Det tog sedan inte lång tid innan personalen fick springa åt andra hållet och göra om proceduren.

Efter detta började alla i publiken titta stint på sin egen anhöriga där framme. Jag kunde lugnt luta mig tillbaka, min tärna såg stabil ut.

Tills nästa år vet i tusan om det inte är bättre att luciatåget får sitta ner och publiken stå upp?
Ett litet förslag bara, i all vänlighet!

Kommentarer
Postat av: Frida

Var det ett "case of the candle under the nose"? Det brukar alltid vara några som stupar på det nämligen... Obehagligt värre!

2011-12-14 @ 17:56:00 / http://fridasfunderingar.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

De pratade om det där fenomenet på radion den aktuella dagen, och tydligen är det inte syrebrist på grund av att de levande ljusen roffar åt sej det som även de lussande skulle behöva andas in (vilket många ju tror), utan luciatåget står helt enkelt alldeles för stilla!! Hade de jazzat lite mer, och lixom diggat med i sångerna via kroppsrörelser och så där, så hade de inte alls lika lätt drabbats av dessa blodtrycksfall som leder till svimningarna. Så lite mera gospel-stuk över lussetågen skulle förmodligen hjälpa! :-)

2011-12-15 @ 16:09:07 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

PS! Bal eller inte, så tarvar väl unge herrn en kostym till studenten!? :-) Det har ju typ 99% av killarna - fast man måste ju inte, förstås. Det är inte förbjudet att springa ut i en cityblå t-shirt, om man hellre vill det. :-D Sonen här skulle då rakt inte ha några speciella kläder till sin student, så när dagen kom lånade han en någorlunda snygg skjorta av en kompis, hade egna svarta brallor + makens finskor. Det gick det också, även om det ser lite "uddigt" ut på klassfotot där alla de andra har både kostym och studentmössa. Men, men! :-)

2011-12-15 @ 16:13:33 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: Liza

Tipsa skolan om att de ska sjunga luciasångerna i gospelanda... ingen kommer att svimma det lovar jag!

Kram!

Liza

2011-12-19 @ 18:21:16 / http://vardagslycka.blogg.se/
Postat av: ida

så fin blogg! :)

2011-12-27 @ 19:25:42 / http://byida.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo