Lite vardagligare igen

14 Augusti 2011 - 19:36


Det har varit så mycket "stort" den sista tiden att jag är alldeles matt.
Bröllop, 40-årskalas och så barnafödande och de senaste sex dagarna fyllda av hårt arbete.
I och för sig var det ju varken jag som gifte mig eller födde barn men till det där kalaset var det ju mycket fixande och grejande både inför, under och efter. Till bröllopet var det också en massa "styr", kläder att handla, frisyrer som skulle fixas, presenter som skulle göras i ordning och så där.

Vid barnafödandet slog det mig att jag aldrig förr haft koll på att den blivande mamman var i väg på BB utan jag har bara fått veta när det har varit färdigt. Jag är ju en sådan som engagerar mig med liv och lust i det mesta så även engagemang som jag inte kan göra så mycket åt. Tänkte på dem hela natten där ju!

När allt var lyckligt avklarat så var det ju dags att börja arbeta igen och väl tillbaka på jobbet är det alltid fullt ös antingen det har varit jul- eller semesterledigt så även denna gång.

Ögonen har gått i kors känns det som men i dag har jag börjat återhämta mig till den vanliga, vardagliga verkligehten igen. Plockat lite svamp, rensat lite ogräs och bara gjort vardagliga saker. Det är skönt.

Jag kom dock att tänka på den där kvällen då två i min närhet skulle ut och plocka svamp under sommarveckorna, jag kände bara "lycka till ni" när de tog en STOR korg (jag håller mig ju mest till hundbajspåsar!) men döm om min förvåning då korgen var fylld OCH två påsar när de kom hem.

Himmel och pannkaka så gott det är med färska kantareller, smörstekta på en macka!

Kommentarer
Postat av: Frida

Ja, nog har du haft att göra alltid! Jösses!



Ang svamp så försöker folk få mig att förstå det fina med det. Då den enda svamp jag med säkerhet känner igen i det vilda är Flugsvampen så brukar jag avhålla mig från dylika utflykter. Tur det finns champinjoner på burk för en latmask som mig!



Ha en fin söndag!

2011-08-14 @ 21:12:13 / http://fridasfunderingar.blogg.se/
Postat av: Liza

Full rulle och raka rör hos dig! Det är ganska skönt att "landa" i vardagen igen, det blir liksom lite mer ordning och reda! :=)

Vi har plockat hem en massa grejs från stugan idag, stugsäsongen går mot sitt slut och nu blir det bara helg- och kvällsbesök.

Kraaaaaaaaaaam!

Liza

2011-08-14 @ 22:46:51 / http://vardagslycka.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Ja, man skulle bara ha nån slags köksreda (maskin eller nåt?) som kunde rensa svampen också - för det tycker jag INTE är speciellt roligt nu längre, efter si så där 8-9 BÄRKASSAR med gulingar! <:-) Det är ju en helt sanslöst bra svampsäsong så här långt i år, och fortsätter regnandet lär det väl bli minst lika mycket med trattisar om en månad eller så. Men de är både enklare att rensa och går framförallt finemang att torka. :-) Så just nu längtar jag mer efter såna än efter fler gula kantareller! Speciellt med tanke på att maken ringde från jobbet innan i kväll och sa att han skulle göra en liten paus för att plocka några kilo som han fått syn på från maskinen... Pust!

2011-08-15 @ 22:51:16 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Lycka den som hittar så mycket svamp. Jag hittar inte ens en hundbajspåses storlek.

/P

2011-08-17 @ 21:55:27 / http://pernillaochpuma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo