Höstlov

30 Oktober 2014 - 18:55

Jag blir smartare och smartare med åren!
Det lät bättre än slöare och slöare... ;)

Förr klippte jag alltid ut recept som jag skulle prova "någon gång". Har högvis som jag tittar på ibland men inte gör något annat med...

Nu klipper jag inte ens ut dem, nu fotograferar jag dem! :)

Här hemma har jag haft en höstlovsledig dotter hela veckan. I går kväll sammanstrålade vi i stan en stund men annars har det inte varit någon höstlovslyx alls. 

I morgon är jag iallafall ledig, kan ha "Bus eller godis" hela dagen! ;)
Jag anar att det är lugnt på den fronten i vår by där medelåldern är så hög. Men vem vet det kanske överraska om vi livade upp det lite i stugorna?Högskoleprovet

25 Oktober 2014 - 18:26

I dag har många tusen svenskar ägnat dagen åt högskoleprovet, en av dem var min förstfödde.
Det var andra gången och ambitionen var självklart att förbättra resultatet från i våras.

Jag tycker att det är kul att göra tester "på skoj", kör dem mest som jag gör med horoskop. När det går bra är det jätte sant men annars är det bara trams. ;)

I gårdagens Aftonbladet blev jag en "medelsvensson" och det tror jag stämmer med verkligheten.

Nu i kväll publiceras de rätta svaren på text-tv och sonen har rättat och gjort ett litet glädjeskutt. Det är en stor glädje för lilla mor att se honom nöjd med sin insats! :)

Här hemma hade vi en viktig uppgift i eftermiddag och det var att spela om Manchester Citys match. När han nu efter middagen var glad som en lärka så kläcker han ur sig: Nu är jag så glad att jag skulle kunna ta en City-förlust!

Jag hade väldigt svårt med mitt "Pokerface"... :(

Han kollar på matchen nu, jag ska ta mig en lång promenad för jag vet ju hur matchen slutar. Dock vill jag INTE träffa på det fyrbenta min dotter såg på sin promenad i dag: ETT VILDSVIN!
Jag har ju sett att det varit uppbökat här och var, jägarna har skjutit flera här runtomkring men jag har inte hört om något "motionär" som träffat på dem öga mot öga förut men någon ska ju vara först!

Det märkliga var att jag var inte långt därifrån detta hände för jag letade svamp och plockade ris till en krans. Om jag hade haft telefonen med mig hade jag vetat/kunnat komma till undsättning men den låg hemma i köket och ringde.

Fylld av skaparinspiration

24 Oktober 2014 - 14:25

Det är något konstigt med halvruskigt väder, då det är grått och Väderguden inte riktigt kan bestämma sig om det ska regna eller ej, då det inte är rysligt kallt men heller inte varmt, då blir jag fylld av inspiration att pyssla.

Jag hade tänkt att städa i dag, det hade jag verkligen men i ärlighetens namn gör det ingen större skillnad hos oss, det är ordning och reda hela tiden (och nu får jag viska: när inte min dotter är hemma och är hon hemma är stora bordet belamrat med saker oavsett om jag städar eller ej!).

Nu när jag är 43 år kör jag på känsla och inspiration! :) 

Det luktar ljuvligt juligt i mitt kök för jag har gjort årets första saffransbullar!

Favoriten är att göra fyllning med mandelmassa och snurra vanliga bullar med socker. Varför komplicera?
Snabbt och lätt fixat gillar jag.

På promenaden plockade jag hem tallris och fyllde våra två urnor med dem.
Billigt pynt är grejer det!

I och med detta kom inspirationen till att ordna årets hjärta till mamma, nästa helg är det Alla Helgon. Pappa smyckar alltid graven så fint men varje år blir jag som en liten treårig flicka som "kan själv" och vill ha en egen "present".

Att det är ett hjärta kanske är svårt att se för den oinvigde men jag är bombsäker på att lilla mamma ser det från sin himmel för är det något vi mammor är bra på så är det att se finessen i det våra barn producerar.

Nu ska jag fylla på energiförrådet med lite kaffe innan jag ger mig på nästa skaparsak:

Köpte hem en pumpa i går och i kväll hoppas jag att den lyser fint på trappan.

Dammsugaren verkar vänta så lugnt och snällt tills jag är klar med alla mina projekt. Vilken bra kompis!

Ät och var glad

23 Oktober 2014 - 20:23
Det här är då sannerligen ingen "Facebookbild". Eftersom jag inte har något konto där så gör det ju inget! ;)
En riktigt "ful-bild"! Men vet ni vad. När det bara väller in folk, vi plockar fram det vi har. Alla får ta så mycket de vill, sitta vart de vill ja då har vi det trevligt i alla fall. =) Det såg "finare" ut på bilden innan alla små och stora gick loss på faten, jag lovar.
(Köket är för litet för fler än åtta personer på en och samma gång, om man inte sitter i knät på varandra...Så en del förpassade sig in i det angränsade rummet.)
 
Ett tag fantiserade jag om att bygga en "fast" soffa på något vis där vid fönstret för på soffor går det att tränga ihop sig så fint.
Hade en soffa när barnen var små och det var finemang. Men så fick jag min gammelfarmors gamla salsbord och hux flux kändes det som det hade själ och hjärta och det var det som skulle beredas plats i köket. Då fick soffan inte plats... Lite brett är allt bordet i mitt förhållandevis lilla kök. Nu står jag i valet och kvalet om jag ska leta upp ett nytt möblemang trots allt...
Det är kul att ha något "projekt", något att leta efter.
 
Något som däremot inte bekymrar mig så mycket är "vad ska vi äta i dag?". Det verkar som många lägger jätte mycket kraft och ork på det. Att jag inte gör det beror säkert på att jag har så hungriga karlar i detta hushåll. De äter vad som helst bara det mättar. Ungefär!
I dag fanns det "Fyra små rätter" och ha nu inga förutfattande meningar om en lyxig kinamatmeny utan detta var på Malin-vis.
Först till kylskåpet får välja!!! För mig som kommer sist är det jätte spännande.
 
I dag fanns det: Potatisgratäng från i går med några köttbullar från Felix (han som gör det goda gooodare!) samt några Chicken Nuggets som legat i frysen från en annan överbliven måltid. Det fanns också pasta som legat i frysen en tid tillsammans med en halv förpackning pastasås som blev över en annan gång. Tredje menyn var kroppkakor som inte gick åt när vi hade kroppkakor senast och det fjärde att välja på var pannkakor.
 
I går hoppades jag på att det var pannkakorna som skulle finnas kvar till mig. Nu när jag är 43 år så kan jag lassa på både glass och sylt och njuta av stunden. ;) Hungriga karlar fnyser åt pannkakor...
 
Tadaaa! när jag öppnade kylskåpsdörren. Det fanns både pannkakor och kroppkakor.
 
Jag fick VÄLJA! Slog till på kroppkakorna. Himmel och pannkaka så mätt man blir men det är BRA eftersom jag ska se Hela Sverige bakar och det brukar dra igång sötsuget.
 
På mitt jobb hade vi en praktikant som var så förundrad över mina "frysta rester" men jag tycker att det är superbra, hux flux får jag ihop "gratismat" till en hel familj. ;) Så finns det alltid något att plocka upp till lunch till mig (till jobbet) om det inte blir något över när alla ätit middag i vardagslag.
 
Detta var verkligen ett inlägg i "Intresseklubbsfacket". ;)

Öppna din dörr

21 Oktober 2014 - 22:27

Det ska vara bra att ha ett öppet sinne har jag hört! 

Vi har kört utan luckor i köket i ett par veckor. Det var så smidigt så! ;)
Det skulle jag aldrig ha tyckt i yngre år, jag tar lättare på saker nu för tiden.
Jag hade ju inga lådor heller så besticken fick förvaras i en låda i "skräpskåpet". Jag lärde mig jätte snabbt. ;)

Det var jätte spännande att se hur folk som kom in här reagerade. Själv glömde jag bort att det såg "förskräckligt" ut.

En del verkade inte märka det eller bry sig ett dugg medans andra tittade förvånat men inte ville säga något om det nu var så här vi ville ha det framöver. 
Andra frågade om vi målade luckorna och det var huvudet på spiken det!

Nu är de vita luckorna på plats och ordningen återställd. Inget märkvärdigt men jag tycker det är fint att inte ha en massa avskavd färg både här och där.
Middagsbjudning

19 Oktober 2014 - 13:59

Sedan "urminnestider" har jag skickat ett litet kort när en kund fyller jämna år.
När jag känner personen lite mera brukar det bli en lite personligare vers av något slag och ibland mera "Grattis på xx-dagen".
Det känns som alla tycker att det är roligt att bli ihågkomna.
Naturligtvis blir det lite "press" på att inte glömma bort någon om de känner varandra väl. ;)

En gång kom en tant in med överblivna kakor från sitt kalas då hon blivit så glad för uppvaktningen. Det behövs ju liksom inte men visst smakade de bra och det var ett nöje att se hennes glädje.

Härom veckan blev jag uppringd av en av de äldsta som fyllt 90. Han tackade för kortet och berättade att han hade blivit jätte glad. Roligt förstås för det var ju meningen. När han i nästa andetag bjöd in till middag på restaurang kände jag att jag fick hålla fingrarna i kors "och vara väldigt upptagen" denna lördag!

Han gav sig dock inte utan ringde en gång till i måndags för han skulle bli så jätte glad om jag kom.
Host och harkel! Skyll dig själv då om du nu vill lägga en massa pengar på mig!!! Hans kompisar och JAG eller? 
Tur att jag kan roa mig med alla årgångar!
Såg inte fram emot gårdagen så värst mycket men det blev naturligtvis jätte gott och det blev en jätte trevlig tillställning tack vare att jag hamnade bredvid trevligt folk.
En tjej i min ålder placerade sig mittemot mig och hon var jätte trivsam.

Jubilaren var helnöjd och skulle minnas denna dag så länge han levde så nu i efterhand är jag nöjd med min insats jag också! :)


Semester

16 Oktober 2014 - 19:37

I dag har jag haft semester! :)
Anledningen var att jag skulle vara chaufför till lilla farmor som skulle få vara modell på en frisörlektion.

"Alla andra har fått vara det utom jag!"
Typ något sådant tror jag att hon har tänkt... Såklart att hon också ville få en liten lyxstund, bli ompysslad och se hur det såg ut där inne. Så kunna tala om detta för alla andra tanter.
Kruxet när man är gammal och bor på landet är skjutsen. Speciellt då man inte "vill besvära".

Nu när jag tog ledigt hela dagen hade hon gjort ett helt dagsschema. Jag är härdad och visste att det förmodligen blev så...
Jag har skjutsat mellan Willys, Maxi, Apoteket, Blomsterlandet, varit social och fikat hos hennes bror, lämnat vid frisörskolan och sedan ätit middag med frisörskan innan vi återvände hemåt igen.

Farmor var superfin i håret och nu hoppas vi att hon har samma ork och energi när delprovet ska göras framme i vår för hon var en jätte bra modell!
Jag bommade på det men ska fylla funktionen som chaufför.

Medans farmor blev fin var jag i den där affären där man handlar så billigt då gammalt för någon annan blir nytt för mig. :)

Såklart jag måste shoppa lite bara till mig då jag faktiskt hade semester!

Cecilia och jag

15 Oktober 2014 - 06:06

Ketchupeffekten har slagit till.
Jag fick mail om att en ny bok kommit till mig på biblioteket. Det är alltid roligt!
Hann inte vända mig om förrän jag fått en till!

På "beställningsböcker" är det 14 dagars lånetid så nu måste jag rappa på. Alla lediga stunder umgås jag nu med "Cecilia", barnmorskan i Katerinas böcker. Jag har slukat alla böckerna i serien och tycker det är lika roligt varje gång det kommer en ny bok.

Britt-Marie känner jag inte sedan tidigare. Jag har dock umgåtts med Ove och Mormor av samma författare.

Himmel och pannkaka så mycket jag läser. ;)

Vilket vackert väder

11 Oktober 2014 - 20:46

Oh boy! Vilket vackert väder. Solen skiner idag.

I dag är det stört omöjligt att inte sjunga tillsammans med Peps Persson! :)

Extra passande är det förstås då vi har finbesök! 

Som traditionen bjuder har vi bakat chokladbollar, bjudit alla på fika, varit sjuka och varit hos doktor H, promenerat, tittat på hästar, åkt traktor, sopat hår och mycket annat.

Inte konstigt att jag är trött i kväll.

Man får sig goda skratt också. Jag är ju känd för att vilja föreviga de små söta barnen men då jag skulle locka med dem ut för att ta bilder med vackra, höstliga bakgrunder då fick jag mig en sanning rakt i ansiktet:

-NU ÄR JAG TRÖTT PÅ DIG!

Present

08 Oktober 2014 - 21:13

Jag tror att livet är som en rundgång. Det finns en likhet mellan små barn och de som börjar bli gamla. Skillnaden är förstås att man har mera erfarenhet i bagaget när man varit med några år.

När jag var söderut härom helgen köpte jag en paket till farmor. Inget märkvärdigt men hon blev nöjd och glad över omtanken.
Sedan är det ju alltid spännande att få öppna ett vackert inslaget paket.

Lika glad som ett litet barn. :)
Ett litet barn hade nog inte blivit lika glad över ett grytunderlägg i form av en blomma med matchande smörkniv.

I går var farmor ute och svirade med några väninnor, då kom hon hem med en present till mig!

Nu längtar jag tills det är adventpyntardags så jag kan ställa fram de fina ljuslyktorna som är handmålade.

Malin gillar rabatter

07 Oktober 2014 - 06:15

Då och då under årens lopp har jag beställt från den där skönhetsproduktfirman som jag inte kan uttala namnet på.

Allra helst beställer jag när det är extremt fina erbjudanden eller läckra premier! ;)

Härom veckan var det 50 procent rabatt på en parfym jag ville prova, man fick även en minivariant i samma doft plus en hemlig vara.

En gång fick jag en jätte "skön" hudcreme som min hud aldrig känt maken till förut. Jätte kul att prova - helt gratis! :)

Den här gången var den hemliga varan den pyttelilla flaskan på bilden.
Hm?! Googlade för att se vad det var. Det visar hur insatt jag är i skönhetsbranschen. Det första jag såg var 27 Euro - FÖR DEN LILLA FLASKAN!

Uppdatering!

Får nog tillägga att den lilla dyra flaskan inte är parfym utan "skönhetsdroppar" på något vis.
Som om jag skulle ha problem me rynkor och andra åkderstecken?!
Förstår ingenting! 

Men är det gratis ska det ju användas, förstås! ;)


Här är en hund begraven

04 Oktober 2014 - 23:18

I dag är det precis ett år sedan min hund somnade i mitt knä.

Sedan dess har hans ljus lyst lika välkomnande som han alltid tog emot varje gång jag kom hem under alla hans levnadsår.

Blommorna har dock växlat under året som gått.

För att hedra denna matglada hund har vi naturligtvis dagen till ära ätit kanelbullar. 

Den som tittar extra noga på bilden ser vad min son tyckte att hans hund skulle få denna dag, det som han tyckte mest om av allt.

-En korv! :)

Det är fint att ha haft den allra finaste hunden.Långfredag

03 Oktober 2014 - 20:11
I dag känns det som det har varit en långfredag! ;) Fast så är det ju inte för det finns det ju bara en per år, det är jag säker på.

Hur som helst har jag hela veckan längtat efter denna dag, jag som varit ute och svirat fredag-söndag två veckor på raken. Jag som vant mig vid ett "soft" och lugnt liv är inte van vid att hålla igång dag ut och dag in. Tur att det har varit trevligt.

Det blev dock ingen sovmorgon för i den arla morgonstunden vankades det herrbesök. Han var dock välkommen. Ute i hallen möttes han av detta:


Alla kökets lådor och skåpsluckor ska få en uppfräschning! :)
Jag trodde att jag skulle få ett renoveringsbegär efter fjolårets badrumsrenovering men det blev tvärt om... 
Fast hela jag har blivit slöare med åren, det är helt enkelt min nya stil. Ganska hälsosam så jag är nöjd! :)

Men på stadsturen var jag inte slö. Det blev en ny "billig" cykel som nu är stöldmärkt! Att jag inte har tänkt på det förut. Alltid lär man sig något.

Passade på att hoppa in i sportaffären och fylla på inspiration till höstens joggingturer. :)

Tänk att jag har förbrukat ett par sedan i våras! :) Håll med om att det låter bra.

På premiärturen hade jag sällskap av min dotter och en svart man.
Skorna var perfekta och den svarta mannen sällskaplig när vi promenerade till sjön. 

På hemvägen brakade det till i skogen och vi kunde konstatera att det finns älg. Länge sedan jag såg älgar på så nära håll. Tyvärr inga bildbevis, jag hade fullt upp med lånehunden...

Just i "skarpa lägen" är det mycket, mycket lättare med en egen hund, en som man kan läsa av till max och en som förstår mina kommandon.
Men nu är det inte så men det gick bra ändå, bara lite pirrigare ett litet tag.

Slutet gott, allting gott.

RSS 2.0