Ät och var glad

23 Oktober 2014 - 20:23
Det här är då sannerligen ingen "Facebookbild". Eftersom jag inte har något konto där så gör det ju inget! ;)
En riktigt "ful-bild"! Men vet ni vad. När det bara väller in folk, vi plockar fram det vi har. Alla får ta så mycket de vill, sitta vart de vill ja då har vi det trevligt i alla fall. =) Det såg "finare" ut på bilden innan alla små och stora gick loss på faten, jag lovar.
(Köket är för litet för fler än åtta personer på en och samma gång, om man inte sitter i knät på varandra...Så en del förpassade sig in i det angränsade rummet.)
 
Ett tag fantiserade jag om att bygga en "fast" soffa på något vis där vid fönstret för på soffor går det att tränga ihop sig så fint.
Hade en soffa när barnen var små och det var finemang. Men så fick jag min gammelfarmors gamla salsbord och hux flux kändes det som det hade själ och hjärta och det var det som skulle beredas plats i köket. Då fick soffan inte plats... Lite brett är allt bordet i mitt förhållandevis lilla kök. Nu står jag i valet och kvalet om jag ska leta upp ett nytt möblemang trots allt...
Det är kul att ha något "projekt", något att leta efter.
 
Något som däremot inte bekymrar mig så mycket är "vad ska vi äta i dag?". Det verkar som många lägger jätte mycket kraft och ork på det. Att jag inte gör det beror säkert på att jag har så hungriga karlar i detta hushåll. De äter vad som helst bara det mättar. Ungefär!
I dag fanns det "Fyra små rätter" och ha nu inga förutfattande meningar om en lyxig kinamatmeny utan detta var på Malin-vis.
Först till kylskåpet får välja!!! För mig som kommer sist är det jätte spännande.
 
I dag fanns det: Potatisgratäng från i går med några köttbullar från Felix (han som gör det goda gooodare!) samt några Chicken Nuggets som legat i frysen från en annan överbliven måltid. Det fanns också pasta som legat i frysen en tid tillsammans med en halv förpackning pastasås som blev över en annan gång. Tredje menyn var kroppkakor som inte gick åt när vi hade kroppkakor senast och det fjärde att välja på var pannkakor.
 
I går hoppades jag på att det var pannkakorna som skulle finnas kvar till mig. Nu när jag är 43 år så kan jag lassa på både glass och sylt och njuta av stunden. ;) Hungriga karlar fnyser åt pannkakor...
 
Tadaaa! när jag öppnade kylskåpsdörren. Det fanns både pannkakor och kroppkakor.
 
Jag fick VÄLJA! Slog till på kroppkakorna. Himmel och pannkaka så mätt man blir men det är BRA eftersom jag ska se Hela Sverige bakar och det brukar dra igång sötsuget.
 
På mitt jobb hade vi en praktikant som var så förundrad över mina "frysta rester" men jag tycker att det är superbra, hux flux får jag ihop "gratismat" till en hel familj. ;) Så finns det alltid något att plocka upp till lunch till mig (till jobbet) om det inte blir något över när alla ätit middag i vardagslag.
 
Detta var verkligen ett inlägg i "Intresseklubbsfacket". ;)

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Haha, du är för härlig!
Mycket rester hamnar i min frys också. Just nu finns en Lingonsyltburk med något i. Jag har glömt att skriva på. Skulle tro att det är köttgryta eller kanske köttfärssås. Spännande att Tina den. Det är bara det att jag hela tiden skjuter på det.
/P

2014-10-23 @ 22:03:36 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: bara anna

Här tycker jag att det inte är ofta det blir några rester, hmm. Och skulle det bli det så äter vi upp dem direkt nästa dag, he he. Har inga rester i frysen alls. Tyvärr, för det är ju toppen att ha något att ta fram bara sådär...
Kram

2014-10-24 @ 19:39:33 / http://www.baraanna.se
Postat av: mammakero

I vår frys samlas ingen överbliven mat, vilket ger bekymmer när jag letar matlåda att ta till jobbet. Hoppas så att det finns kvar av den goda chilisincarnegrytan. En vegangryta som var jättegod!

2014-10-26 @ 21:09:08 / http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo