Jag ville också bli frisör...

28 Oktober 2011 - 09:37


Jag har dragit mig tillbaka!

Klipper inte ens den egna luggen själv längre.
I och för sig har jag en "stående tid" hos frissan var åttonde vecka (och det är inte hos min dotter. Fy skäms påmig!) så det går då rakt ingen nöd på mig sedan slänger jag i färg ute i badrummet med jämna mellanrum för huj så många "naturliga slingor" jag har fått i mitt hår.
Min mamma hade inte ens en grå hårtuss när hon dog.
Fast det är ju bättre att leva med färgat hår än att vara död! Det förstås...


Nej, det jag skulle komma till är att min "Salong Kökssaxen" har ärvts av min tös. Jag tror inte att hon gillar namnet något speciellt, hon har fått förslag från herrarna i huset på namn typ "Friskis och Klippis" eftersom hon gillar Friskis & Svettis. Något i verksamheten med friskvård och så är ju namnet klockrent.

Det är större kundkrets än det någonsin har varit, den har ökat med många hundra procent sedan jag var "innehavare".

I dag gör hon sin sista prao-dag på sin "bästa praoplats någonsin". Verkligen jätte kul att hon har fått en sådan bra vecka. Hos en frissa i stan.
Förra veckan var hon också nöjd och belåten med, handledaren och hennes kollegor säger att hon är som klippt och skuren för att jobba med barn. Jag har insett det för länge sedan men inte hjälper det att vara som hand i handske om man vill vara någon annanstans!

Vi har denna vecka också varit och lyssnat på gymnasieinformation och självklart var vi på frisörprogrammet.
Jag drömde ju också om att bli frissa en gång på det glada 90-talet så jag tyckte att det var hur fint som helst där i skolans frisörsalong. Spännande att få se hur det såg ut!

Åtta platser finns det till hösten. Milda makter... Det vimlade nämligen av tjejer där den där kvällen.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Härligt att höra att praon blev så lyckad. :-)I tvåan drev den blivande frisören här ett sånt där UF-företag; "Klipp Till" hette det. Slagkraftigt, eller visst!? ;-)Imorgon ska hon förresten lägga några timmar på min kalufs, i syfte att träna inför avslutningsprov (eller vad det nu kan tänkas heta). Så man borde kanske passa på att gå ut och dansa eller nåt sånt i morgonkväll - om nu frissan blir som hon har tänkt sej, alltså! :-DBara åtta platser på frisörprogrammet på den skolan... Låter onekligen lite tufft att komma in då, men så klart att hon ska försöka. Och så finns det ju fler skolor med fler platser. :-) Eller så kanske hon sist och slutligen bestämmer sej för att satsa på nånting helt annat!? Tror iallafall inte man behöver vara speciellt oroligt för att det inte ska gå bra för den tjejen ute i yrkeslivet sen, oavsett vad hon bestämmer sej för att göra! :-)

2011-10-28 @ 16:01:02 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har också gått på en "Salong kökssaxen" en gång i tiden. Faktiskt ända till jag gick i sexan och kom på att jag ville ha page. Då gick köksfrissan i strejk så då blev det ordinärt ställe efter det. Ibland kan jag dock sakna det stället. Det var så familjärt på nåt sätt ;-)Ha en fin helg!

2011-10-28 @ 16:38:18 / http://fridasfunderingar.blogg.se/
Postat av: Renate

Kul att hennes prao gick så bra! Vad hon än bestämmer sig för kommer det att gå bra (hon är ju inte fisk för inte heheh;)Naturliga slingor har jag också fått och jag har inte gjort något åt det sen tidigt i somras. Trodde jag skulle få panik men icke. Nu har jag börjat vänja mig och med ålderns rätt... kram

2011-10-29 @ 13:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo