Provbakat

21 April 2012 - 23:42


Jag har verkligen kommit in i "tjockistänket". Jag kan hitta på än det ena än det andra bara för att få äta något gott. Borde sluta med det på momangen. Hela veckan har jag tänkt på det geniala.
Varje lördag fram till studenten kan jag "testbaka" en gårta. Smart drag. Gott drag.

Ett tag tänkte jag beställa färdiga tårtor på konditoriet i form av studentmössa. Det borde de kunna fixa men då får ju inte jag provsmaka innan... Sedan ÄR jag en fixare på egen hand. Det är bara så.

Sagt och gjort och tänkt. I dag skulle det premiärprovbakas. Det måste vara en variant som det går snabbt att få till, som räcker till många och som är god. Jag har märkt att det som jag inte tyckte var så gott när jag var liten men som jag fick äta ofta då, det gillar jag nu. Smaklökarna har ändrats.
Den blivande studenten bryr sig inte ett dugg om vad som bjuds på här hemma på den stora dagen, han tänker mera på hur han ska komma in till stan igen, efter familjefestligheterna...

Jag bryr mig som sagt väldigt mycket om det som ska ätas!
"Pinocciotårta" hette tårtan i det recept som var i min Sju sorters kakor. Glömmingtårta, marängtårta och jag vet inte allt som den kallas av andra. På 80-talet bakades den friskt vill jag minnas.

Själva bakningen gick perfekt, medans botten svalnade ringde vi in tre gäster på spontankaffekalas.
Så vispar vi grädden och jag ska "slänga emellan" lite blåbär. (På studentdagen ska det vara jordgubbar men det hade vi inga i dag.) Då visar det sig att i burken från frysen var det äppelmos. Vilken överraskning!
Det kändes dom det inte "gjorde sig" med äppelmos just i tårtan så snabbt till frysen och skaka på alla burkar för att faktiskt finna det jag sökte. Tjoho!

Att tårtan blev alldeles perfekt och hade strykande åtgång måste vara ett tecken från Gud.
Jag ska INTE hålla på och äta tårta varje lördag utan jag kör på den här. Den spontana smakpanelen var helt överens om att detta blir bra.

Nu ska jag börja leta efter inspiration till att tighta upp kroppen istället och tjonga i väg allt tjockistänk all världens väg. Inspiration mottages tacksamt!
Kommentarer
Postat av: Frida

Om du inte hade hittat rätt med en gång så hade jag erbjudit mig att ingå i testpanelen. Offrat mig liksom...typ...ehum.

Om du ändrar dig vet du ju var jag finns!

2012-04-22 @ 17:19:59 / http://fridasfunderingar.blogg.se/
Postat av: Nadja

Tack för att du är med och tävlar. =)Haft en bra helg? =)

2012-04-23 @ 00:14:24 / http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Ja men det är ju sådan som min mamma ALLTID gjorde när jag var liten. Gott!!!

/P

2012-04-23 @ 21:35:31 / http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Annika

Åh vad gott det där såg ut, jag är verkligen usel på att göra tårtor.

2012-04-23 @ 23:54:41 / http://annikalindbergs.blogg.se/
Postat av: Liza

Gott! Gott! Den tårtan är en klassiker! Jag har gjort den med hjortron, björnbär, hallon, blåbär, jordgubbar.. mellan och den är likar fräsch jämt. Perfekt när tårtan ska räcka till många!

Malin - du har gjort ett jättebra val!!När det gäller motion.. jag har precis orkat gå 1,5 km i ett svep! Me happy!! :DKraaaaaaaaaaaam!

Liza

2012-04-24 @ 08:30:21 / http://vardagslycka.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Jag har inte ens planerat huvudrätten till studentfesten än... Och det ska väl vara nån slags välkomstdrink också innan den, kan jag tänka... Men efterrätt kan man väl skippa - och det räcker väl med bara tårta till kaffet, eller måste man ha sju sorters kakor också???När sonen tog sin student var allt väldigt improviserat på kalaset efteråt - men det konceptet funkar lixom inte på dottern. Hon ska ha allt perfekt, och punkt slut! Pjuh... <:-)

2012-04-24 @ 11:39:25 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: Helen.HUSnrNIO

Den såg ju väldigt god och fin ut på bilden men sen när jag läste om äppelmoset blev jag lite skeptisk... men det ordnade ju sig med det=)

Gött att ha provbakat och att alla gillade den!!

2012-04-25 @ 21:56:28 / http://husnrnio.se
Postat av: maud

En typisk mammatårta när man va barn...och vi kallade den för marängtårta...och vet du va;)vi hade ofta, ofta just äpplemos i och det va supergott!

Kram

2012-05-03 @ 21:49:39 / http://maudsanglar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo