Julafton

12 Augusti 2012 - 12:45
 
-Så mycket fina kläder du har jämt! sa en av kollegorna en dag.
Sådant är ju kul att höra naturligtvis.
Men jag handlar "aldrig". Iallafall inte om det inte är erbjudandet typ halva, halva, halva reapriset och det verkligen lyser ILLRÖTT på prislappen. Det gäller iallafall så länge det inte rör sig om pannalampa, regnställ och gummistövlar för det har jag alltid av god kvalité.
 
Nu kan jag berätta "hemligheten" med mina fina kläder.
Jag har en god vänninna som gillar att handla nya kläder till sig själv och då får hennes "gamla" inte rum i garderoben så i bland har hon "loppis" hemma hos sig.
Jag brukar få första biljetten och den är alldeles gratis.
Så snällt, så snällt! Jag tycker det är rena rama julafton att få en eller två påsar kläder och så "ta vad du vill och lämna resten vidare eller till loppis".
Det är fina, fina kläder. På en del hänger till och med prislappen på. När jag poängterar det fnyser hon bara något i stil med "felköp", passade inte som jag hade trott...
Den här gången var det fina tyger också, det där med "grönspretiga maskrosor" på tyckte jag var jätte läckert men frågan är om mina sömnadstalanger kan göra något med det?
Men om jag bara vet vad jag vill göra med det och yppar det för denna goda vän så är hon säkert behjälplig på de planet.
Jag har det bra jag!

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Vilken tur du har. Tyger har jag slutat köpa, för även om jag kan, blir det aldrig något av det.
/P

2012-08-12 @ 19:45:42 / http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Jag har faktiskt funderingar på att leta efter tyg på loppis/second hand inom det snaraste - något som kan passa som duk på bordet vi köpte (begagnat) för några veckor sen. Det har nämligen visat sej att de färdigsydda dukarna som reas ut på Maxi nu är lite för stora... Och det känns på nåt vis bättre att ge sej på ett ännu billigare tygstycke med sax och symaskin om man nu ändå måste! <:-)

2012-08-17 @ 15:14:55 / http://annakk.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Ang ommålningen av dotterns kök, så är det också en budgetlösning. Det är samma inredning som när huset byggdes, och förmodligen samma spis också! Så länge den funkar är det lugnt, men den dagen den pajar och måste bytas ut blir det problem... Moderna spisar (och köksbänkar också för den delen!) är fem centimeter högre! <:-) Så jag skulle tro att den lägenheten kommer att behöva en helt ny köksinredning inom några år. Men tillsvidare kommer det säkert att bli fin-fint med vit färg istället för avskavd aprikosgul. :-)

2012-08-17 @ 15:19:24 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Vilken tur du har! Fina tyger ser jag ibland på loppisar men mina sömnadstalanger är heller inte så goda. Symaskinen har någon i familjen lånat och den fungerar inte så bra heller:(( Nu törs jag inte ens sy enkla gardiner är rädd att förstöra tyget.

2012-08-18 @ 11:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo