Den där snön

23 Januari 2012 - 22:11


Just nu är det "årets snörekord" hos oss, bilden är från förra omgången för ett par veckor sedan.

Hur som helst är min pensionärshund lika lycklig och glad över att köra ner hela huvudet i snön och "vispa runt".
Jag tycker att det är fint med snön så länge jag kan ta mig fram överallt och inte halkar.
Halkan kommer jag aldrig att bli kompis med... Är livrädd.

I dag var det verkligen "blankhalt" i stan när jag skulle gå tillbaka från frissan till jobbet och jag med mina långa ben såg säkert jätte kul ut när jag trippade fram med pytte, pyttesteg med mina grova stövlar där i nerförsbacken där det inte fanns många gruskorn att ta sikte på.
Det matchade nog inte på något sätt.
En medelålders man kommenterade detta. Tror jag. Jag hade fullt sjå med att koncentrera mig på att gå än att lyssna på vad han för syrligt på hjärtat. Så swischade han till själv med båda fötterna men klarade sig utan att vurpa.
Det var nog ett "tecken från ovan" att han inte skulle bry sig så mycket om hur andra upplevde halkan. ;)

Det finns annars goda saker med snön också. Det blir så rent inne hos oss!!! Inga lerhögar eller gruskorn så långt ögat når. Härligt.
När det är nysnö så är det också lite kul att se vilken aktivitet det har varit ute i naturen. Vilket nattliv det är här i byn!

Dessutom är nysnö en god hjälp till att se att det INTE har varit någon tidningsbil vid postlådan på morgonkulan... Då behöver jag inte "ödsla tid" på att gå ända fram till lådan innan jag blir besviken.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Det är inte bara snörekord, det är årets kallaste morgon också här idag. Brrrr! Våldsamma minus sju grader! ;-) Men det ÄR kallt när man varit van vid snudd på sju plusgrader istället, så... <:-)Och jag har upptäckt att mina nya skor är mycket halkigare än mina gamla, så nu är det de som får duga igen trots att det är lite hål i en söm. Men snö rinner ju inte in på samma vis som regnvatten, så det är okej! Och först och främt gäller det ju att klara sina lårbenshalsar. :-)

2012-01-24 @ 08:33:51 / http://annakk.blogg.se/
Postat av: Liza

Visst är det härligt med snö.. men inte halka! Jag går med stavar till och från jobbet, för här sandas det inte heller speciellt ofta! Vi har mycket snö och idag är det kallt -10 grader, var -12 imorse! Solen tittar fram vackert idag - och här sitter jag inomhus och vågar inte gå ut pga febern. Men det jag mår mycket bättre så det är hopp om liv!

Många kramar!

Liza

2012-01-24 @ 11:00:17 / http://vardagslycka.blogg.se/
Postat av: Frida

Gillar snö, men halkan kan jag gärna vara utan. Jag har en tendens att sträcka mig både här och där nämligen....Gå försiktig vännen!

2012-01-24 @ 17:44:28 / http://fridasfunderingar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo