Långhelgen

21 Maj 2012 - 22:36


Helgen som gick var ju extra lång eftersom hela familjen var ledig torsdag - söndag.
Fast jag vet i tusan om jag märkte så mycket av det, jag har så lätt vid att vänja mig just vid låååångledighet!
Det känns som århundraden sedan jag satt hos min arma moder och tjatade om att "Jag har iiiiiingenting att göööööra!" Nu är jag tvärt om, här finns alltid att göra.

Helgen tillbringades mycket utomhus, förutom då jag för säkerhets skull, provbakade den där studenttårtan igen. ;) Jodå, den var lika god och godkänd som förra gången.

Här har vi de senaste tjugo åren delat trädgårdslandet med farmor. Traditionen har varit den att hon har tagit så mycket jord hon vill ha och så har jag tagit resten. Nu på senare år har jag fått mer och mer...
Nu i helgen tyckte jag att det var hög tid att ta tag i det där landet, då visade det sig att farmor inte ville ha någon jord alls. Så här stod jag med fem fröpåsar och världens största land. Hallelulja!
Jag hade inte tänkt plantera så mycket jag heller...
Stort land betyder mycket ogräs.
För att göra trädgårdsarbetet roligare så fick jag en jätte fin frisyr av den blivande frisörskan.
Det är mycket trevligare att rensa ogräs när man är snygg i håret.
Nu har jag ett stooort land med blommor och prydnadspumpor. Inte den minsta lilla grönsak!

Själv tog "frisörskan" på sig en snygg sommarklänning då gräset skulle klippas och ni, det stämmer lika bra på gräsklippning. När man är/känner sig snygg jobbar man bättre. ;)
Ett litet tips bara.

Kommentarer
Postat av: Annika

jamen det där har jag märkt också. När vi skulle riva ut golvet i TV-rummet for jag och köpte mig ett par rosa snickarbyxor - och vips blev det mycket roligare! Så jag kan intyga att det där stämmer :)

2012-05-21 @ 23:49:18 / http://annikalindbergs.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

När gräset ska klippas här är det typ verkstadsoverall på som gäller... För den hiskeliga klipparen maken köpte ifjol (en begagnad åkgräsklippare) får man nästan ligga mer under (och meka med) än sitta på och köra... <:-) Och det är INTE jag som rattar den - däremot kan jag tänka mej att finnas i närheten med kameran och dokumentera de få metarar som den faktiskt går problemfritt på! ;-) Till saken hör nog i och för sej också att vi inte har en alls lika fin fotbollsplanslik gräsmatta som vad ni ser ut att ha. <:-) Och något trädgårdsland har vi förresten inte heller. Lycka till med odlandet - blommor och prydnadspumpor är absolut inte det sämsta! :-D

2012-05-22 @ 09:51:54 / http://annakk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo