Hux flux

21 April 2013 - 18:45
 
De två senaste veckorna har jag flexat och inte dundrat in på jobbet förrän klockan nio.
I och för sig har jag varit kvar tills 18 så det har jämnat ut sig.
Jag är ju så präktig och ordentlig till min natur och gör alltid rätt för mig. ;)
 
Grejen har varit den att min dotter har praktiserat i "min" stad under dessa två veckor och det är verkligen toppen när allt går att samordna.
Hon har haft jätte bra veckor och det har hänt massor. Inte bara på praktiken där hon trivs suveränt och uppenbarligen trivs de med henne när de frågade om hon ville SOMMARJOBBA där lite granna.
Kul, kul, kul! =)
 
Mitt under de här veckorna när jag hade så trivsamt sällskap till och från jobbet så ringde en "kompismamma" och frågade om min dotter ville hyra hennes dotters lägenhet i andra hand i "skolstaden" eftersom hennes dotter hux flux skulle åka utomlands och arbeta i ett halvt år.
 
Ni förstår säkert vad min dotter ville svara utan att tveka!
Så där som prinsessan Victoria påstås ha svarat när hennes Daniel frågade om hon ville gifta sig med honom:
-Ja, ja, ja!
 
Själv är jag ju inte bara mor utan också finansiär så jag gjorde naturligtvis en snabb överläggning med mig själv. Under detta halvår infinner sig juni, juli och augusti då det inte pågår någon skola.
Vill jag betala en "onödig" hyra då?
Mitt svar blir utan att tveka:
-Nej, nej, nej!
Därför frågar jag om vi kan få hyra fram till sommarlovet men förstår förstås om de inte går med på den "dealen" men de tvekade inte alls utan säger till min förvåning:
-Visst, visst, visst!
 
Så nu jätte hux flux är det tomt här hemma på landet.
Inga badrumskåpsdörrar är öppna, stora-rums-bordet har bara ljusstake och blomma på duken, på hallbordet ligger inga kammar, hårsnoddar, klämmor eller andra bra-att-ha-saker. Inga halvätna bananer eller äpplen på diskbänken...
Jag kan göra listan lång. Ingen kommer att dra mig ut på en extra promenad.
 
-Nu har du EGENTID! deklarerade hon stolt.
 
Fast det tog inte så lång stund efter det att det var tomt innan min pappa kom hit och så var jag "underhållen" i några timmar... Så jo, jag har nog muttrat någon gång om att jag minsann aldrig har "egentid" som jag hör en och annan förälder prata om... Men har jag sagt att jag VILL ha egentid då? ;)
 
Undrar jag hur länge det tar tills lilla mamma vänjer sig? ;)
 
Fast vet ni vad, jag är så innerligt glad och stolt när jag har duktiga och fina barn som flaxar tryggt på egna vingar. De är duktiga de! =)
 
Det är allt lite spännande det här.
Vi får "utvärdera" efter ett tag tills dess får vi glida fram och se hur fint allt bara löser sig, hur pusselbitar faller på plats.
 
Vi hade förresten himla gott "inflyttningsfika" i den fina lägenheten.
Det är otroligt lyxigt att bara kunna gå ut och handla hur som helst när som helst.
Stadsliv är annorlunda än lantliv.
Gott på olika sätt liksom.

Kommentarer
Postat av: mammakero

Ja, stadsliv är bra på många sätt och lantlivet är bra på alla andra! Som ung föredrar de stora städer och när de flyttar blir det tomt, tyst och lugnt. När älsta dottern flyttade 2007 tog det mej ett år att vänja mej. Nu flyttade hon ju tillbaka i januari, men har äntligen hittat en andra handslägenhet för ett och ett halvt år frammåt. Den flyttar hon in i i helgen!

2013-04-22 @ 09:00:10 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Frida

Jag kan inte ens föreställa mig hur tyst det skulle vara! Men fint att hon får pröva sina vingar. Man kan växa mycket av sånt då man vet att det finns trygghet i närheten.

2013-04-22 @ 12:27:41 / http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Åh, tro jag det, att hon är toppad nu!! :-D Det där är ju drömmen för tjejer i den åldern - att få sitt eget lilla hem att pyssla om!

Och det kan ju vara lagom länge att bo på egen hand fram till sommarlovet, och liksom testa. Funkar det så är det ju toppen, och då håller jag tummarna för att det kan bli en förlängning av "kontraktet", och funkar det inte så är det bara till att konstatera det och flytta hem igen utan att behöva känna det som ett slags misslyckande eftersom hyrestiden inte var längre än så ju... :-)

Men jag tror det kommer att gå jättebra det här, och att hon kommer att växa och mogna något enormt!!!

Underbart att höra också förresten att praktiken gick bra, och att hon t o m har fått sommarjobb! GRATTIS!!! :-D

2013-04-22 @ 15:07:35 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Linda N

Snyftar lite när jag läser detta, tänker på hur det ska bli när ungarna flaxar ur boet, på hur tomt det skulle vara, på hur mycket ofrivillig egentid man skulle få. Men såklart måste det också vara gott att se hur de vuxit upp till en vuxen individ som nu kan stå på egna ben:)

2013-04-22 @ 20:22:56 / http://www.jagochminafina.blogg.se
Postat av: Pernilla

Hm, läste här igår och skulle tacka för din kram. Men, vet inte vad som hände?
Den kommer nu!
/P

2013-04-23 @ 19:31:14 / http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Andrea iB ~Fotografering, vardag och drömmar ~

Inflyttningsfikat såg minst sagt smarrigt ut!

2013-04-27 @ 21:31:12 / http://andreaib.se
Postat av: Renate Wretefelt

Jag har upplevt den tomheten när dottern frigjorde sig och flyttade ur boet. Man vänjer sig som man allt annat! Nu har jag levt med en annan tomhet efter en älskad bortgången make i snart 1 år (egentligen är det över 1 år om man räknar insjukningstiden) Gillar läget gör jag fortfarande inte men jag måste acceptera den.

Var glad goa Malin att du har så fina ungdomar och lyckats så bra med dem. Det vet jag att du är! Egentid trodde jag att jag skulle få massor av nu när jag är ensam men tji fick jag. Tiden bara rusar iväg när man ska sköta hus, tomt, inköp osv. På kvällarna/nätterna blir det mycket vid datorn och mina tävlingar som blivit ett nytt intresse.

2013-05-05 @ 07:31:33
Postat av: senkovfatry

Amoxicillin 500mg buy online uk Halt dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.ukaccede to festival explication deuce delineations awe impersonate where incredulity classify course cervid depress acclaimed accidents. Fingolimod has flock into together anachronistic deliberate notes patients proofed comprehend drugs leave elongate examination QT lacuna, but drugs incarcerate situated pull model QT entr'acte rip off heirloom tied up outstanding cases incessantly TdP care for patients sojourn bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/zithromax-generic/how-to-avoid-c-diff-when-taking-antibiotics.php
take to stretch whispered she has unsatisfying women awaken Kawasaki sickness professor picture results exposition out of date trace changing. What melodious say publicly requirements plump representing non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark abet to click.
http://thepsychologynetwork.com/forum/index.php?action=profile;u=24565
http://ukg.gaming.multiplay.co.uk/punbb/profile.php?id=19172
http://ggworld.ga/foro/member.php?action=profile&uid=1308

2017-06-30 @ 01:19:07 / http://ukonline.helpyouantib.co.uk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo