Utmärkt: Om mig

17 Februari 2013 - 21:28
 
Härom dagen fick jag en utmärkelse av Anna i hennes blogg
 
Anna berättade åtta saker om sig själv och samma uppgift följde med till oss fem som hon skickade utmärkelsen vidare till.
 
Så här skrev Anna om mig: Malin -  skriver med en härlig ironi
 
Jag blev l i t e "förvånad". Ironi för mig är inte så trivsamt och jag är ju en trevlig person. ;)
Eftersom jag är en "som går till grunden" med allt och inte ger mig förrän uppgiften är löst så var jag tvungen att ta fram den gamla lila boken från skoltiden, Svensk Ordlista, och här ovan ser ni vad den visar.
Himmel och pannkaka, går jag omkring och hånar folk? Ska genast skärpa mig. Jag säger till mig på skarpen i bästa Pippi Långstrump-anda. Snälla ni, säg till mig om ni på något vis i världen känner er hånade av mig. Det är då rakt inte meningen.
 
Vi lämnar detta och säger som i Melodifestivalssammanhang: NU KÖÖÖÖR VI!
 
◊ Jag fick en massa grått hår väldigt tidigt och har ännu inte "förlikat" mig med att vara grå så jag täcker dessa naturliga slingor så fort det krävs och varje gång med "gråhårstäckande" färgkulörer - förstås.
 
◊ Jag har inga nära "IRL-vänner" som hoppar in och fikar/tar en promenad/pratar bort en stund vid köksbordet utan bara en massa "låtsaskompisar". Typ Alfons med sin "Hemlige Mollgan". Mina närmsta vänner skriver jag alltså till på ena eller andra sättet.
 
◊ Jag tycker att det är så innerligt vackert med vitt, jämt tandleende. Själv har sne´a tänder berorende på att jag var så hiskeligt rädd för tandläkaren när jag var liten. Jag går inte omkring och sörjer över detta utan tänker att det löser sig när jag en dag får löständer för i dag är all tandläkarskräck som bortblåst. Vindar kan vända.
 
◊ Jag har bondblod i mig "från båda håll" så det är säkert en bidragande orsak att jag trivs fint tillsammans med "bondkunder" samt att jag finner lugn och ro i att rensa grusgången/landen.
 
◊ Jag är inte vidare språkbegåvad så vill folk prata med mig så bör de helst prata svenska.
 
◊ Jag lärde mig virka när jag var fyra år. Produktionen var till 100% "rep" så jag virkade, virkade och gjorde tjusiga nystan av dem.
 
◊ Jag lever just nu med min sista och allra bästa hund. Har redan bestämt att han är mitt sista djur i jordelivet. Tyvärr sjunger vi på sista versen...
 
◊ Jag kommer alltid att vara 22 år äldre än min son och 25 år äldre än min dotter trots att jag är ungefär 20 år just nu. ;)
 
Ja, det var åtta saker det. Så sista uppdraget: att lämna utmärkelsen vidare.
Eftersom två av mina goda bloggvänner fick den samtidigt som jag så känns det lite fåningt att lämna den till dem igen men jag vinkar till AnnaKK och Pernilla och säger som det är; ni får den av mig också. ;) Bara för att jag gillar er och så blir det ju inget extra arbete. ;)
 
 Frida, Fina Frida som är en bloggvän av finaste sort och som roar mig så mycket.
 
MammaKero och Linda N - två av mina nyaste "Hemlige Mollgan-vänner" som jag känner att jag gillar.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Nä men!! Tack snälla du!

Jag ska snart ta tag i utmärkelsen och jag är glad över att slippa extra arbete. Haha, 16 saker om mig, inte svårt alls men jag tror ingen orkar läsa så mycket om mej.

Ironi måste ha bytt betydelse. För mej är ironi att vända på saker med glimten i ögat. Säga nej när man menar ja. Men så är det tydligen inte.
Hur som, den enda du är elak emot, är nog dej själv och det med glimten i ögat.
/P

2013-02-17 @ 22:20:02 / http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Bara anna

Kul att läsa om dig!
Oj, jag menar absolut INTE att du är elak på något vis! Du är ju så där lite smårollg på ett underfundigt sätt. Ironi kanske var fel ord. Håller med om Pernillas beskrivning, du skriver med glimten i ögat, det är nog mer den beskrivningen jag var ute efter.

Sorgligt med sista hunden i livet. Hur kan du redan ha bestämt en sån sak? Jag ska ha hund i hela mitt liv. När jag blir pensionär ska jag ha en kinesisk nakenhund, det har jag bestämt.

Ha en bra dag!

2013-02-18 @ 07:42:23 / http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Frida

Men tack fina du! Det värmer!
Och i ditt fall är ironin alltid med omtanke, det vet vi nog!

Ska genast klura på lite egna sanningar så du ser ju när inlägget dyker upp.

Hoppas du får en fin måndag! Kram!

2013-02-18 @ 12:55:24 / http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: Linda N

Sitter och läser bloggar medan jag gräddar kringlor och blir glad när jag ser att jag fått en utmärkelse av dig:). Men Jag är lite trög så Jag förstår inte riktigt vad det är Jag ska göra:). Ska Jag bara skriva åtta sanningar om mig själv eller är det några särskilda frågor jag ska svara på??. Och hur ska Jag lyckas länka med min datakunskap, Ja eller med min icke datakunskap.;). Att du skriver med glimten i ögat och att din blogg skiljer sig lite från mängden var det Jag fastnade för här.

2013-02-18 @ 16:00:03 / http://www.jagochminafina.blogg.se
Postat av: mammakero

Jag älskar din ironi, den är så godmodig och klurig! Det är via Pernilla som jag hittade hit och det är jag glad över! När jag läser dina inlägg har jag alltid ett brett leende på mitt ansikte! Du förgyller min dag! Tack för utmärkelsen!

2013-02-18 @ 17:45:35 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Yvonne

Fin blogg! Hittade hit via mammakero!

2013-02-19 @ 19:36:05 / http://yvonneeblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo