Så onödigt då?

08 Mars 2013 - 18:00
 
Den här veckan var det premiär för min son att "få blåsa" i en poliskontroll.
 
Han "försökte" att då det den där natten jag hämtade hem honom från en studentskiva i våras men då propsade polisen på att det var den som satt bakom ratten som skulle blåsa. Där satt jag och jag, jag kan blåsa precis när ni vill oavsett tid och dag. Det kommer alltid att vara okej.
 
Men nu var det alltså sonen som för allra första gången blev stoppad av farbror polisen.
Själv brukar jag alltid slänga en blick på hastighetsmätaren fast jag oftast kör hiskeligt lagligt när jag ser en kontroll. Ofta har de ju ett "tema" för sina kontroller. Det gjorde sonen lite besviken:
Varför i hela friden tog jag körkort, de ville inte se det!!!
Så "tipsade" han syrran som har ett helt år och tre dagar kvar tills 18-årsdagen att hon säkert skulle kunna ta bilen vart hon ville själv - "bara du kör nykter". ;)
 
Fast nu ska jag tala om att intills 18-årsdagen är det JAG som ansvarar för denna "lilla flicka" och JAG säger promt nej till detta "förslag".
 
I ärlighetens namn har jag inte fått stanna och visat körkortet så många gånger under de 23 år jag suttit bakom ratten men när man inte har "några lik i garderoben" har man inget att dölja! =)
Det är skönt!

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Jag är glad att jag slipper visa det. Ser förskräcklig ut.
Skulle jag däremot får visa det på systemet, skulle jag bli glad. Men jag går ju sällan på systemet.
/P

2013-03-08 @ 20:03:39 / http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Frida

Själv har jag bara fått vara med om kontroll två gånger. Första gången var mitt körkort bara någon månad gammal. Fastän jag var spiknykter så blev jag nervös, men jag gjorde lydde såklart farbror polisen. Jag var rätt nöjd när jag blåst klart...Hans kommentar var "Det där var ju bra, men vi kan väl prova en gång då du blåser ut istället för andas in". Ridå!

2013-03-08 @ 21:34:07 / http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: mammakero

jag har heller aldrig visat körkortet som jag haft i 27 år! Däremot har jag blåst. Jag satt brevid min mamma, som körde, för 23 år sedan och då fick hon visa sitt kort. Då frågade hon om de ville se hennes hundslädekörkort oxå. Det ville de inte, vilket jag tycker var konstigt. För kan man köra hundsläde med 6 hundar borde EN bil vara lättare...

2013-03-09 @ 09:39:11
Postat av: AnnaKK

Här var det tydligen en kontroll inne i "byn" en dag i veckan, och sonen körde förbi den utan att bli stoppad när han skulle till bilprovningen. Hans kollega som skulle hämta honom några minuter senare (de kan tydligen lämna bilar på Carspekt och få dem besiktigade "nån gång under dagens gång"), blev däremot stoppad och ombads att visa upp ett körkort som han inte hade med sej... <:-) Det fick va för den här gången, hade poliserna sagt. "Men gör inte om det!!" 8-I

Min "svärson" körde igenom en fartkontroll för några veckor sen, och eftersom han visste att en kompis också var ute och körde nånstans i "byn" så ringde han honom för att varna. Det var bara det att då hade kompisen redan blivit stoppad, och poliserna höll som bäst på att skriva ut en fortkörningsbot... Roligare saker kan man onekligen använda ett par tusenlappar till!

Kanske till besök på frisersalonger!? ;-)

Jag skulle vilja bli färgad eller slingad (eller både ock!) av dottern nu nån dag, men hon verkar ha så fullt upp jämt (nu har AF tvingat på henne nån jobbchoaching som hon inte alls gillar... Hon vill ju gå vidare med något som kan följa upp starta eget-kursen hon gick på i jan och feb) så jag vågar knappt ens fråga om hon har tid med mej... <:-)

Sandra skaffade såna där fotinlägg för ett par år sen, och de har varit mycket bra. Och väl värda priset, får man nog också säga, efter som de håller än trots att de har använts jättemycket så väl i vardagsskorna som i fotbollsskorna. :-)

2013-03-09 @ 10:01:25 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Linda N

Har haft mitt körkort i ca nitton år, under dessa år har jag blivit stoppad en gång. Borde de kanske ut och göra lite fler kontroller? För tänk vad många som säkert kör olagligt.

2013-03-09 @ 15:44:14 / http://www.jagochminafina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo