Sol ute sol inne

26 April 2014 - 15:02

I dag har jag laddat upp med solskyddsfaktor 30 och håller tummarna för att det gör susen.
Jag har varit ute mest hela dagen utan en massa måsten. Jag har bara "mosat runt".
På en fikarast nu i veckan sa någon det uttrycket och de från stan förstod ingenting så mosar runt det gör vi nog bara på landet?

För mig är det att ta dagen som den kommer och inte ha några storslagna planer men att vara nöjd med det ändå!

Startade upp med att plantera gula Penséer hos mormor och morfar. Mormor valde alltid gult till kyrkogården för att det lyser upp så jag hörsammar hennes önskan.

Det har snurrats ett par maskiner tvätt som torkar bra i solen.

Jordgubbslandet har rensats och så har jag gått loss på grusgången. Jag tycker att det är rogivande men jag vet att jag är ganska ensam om den känslan. ;)

Tur att jag har en rejäl grusgång så jag blir lugn som en filbunke!

Jag håller ju på att vänja mig själv vid att trädgårdsarbeta på egen hand, han ligger ju så extremt stilla min lilla hund...
Förr kom han alltid och grävde bredvid, ville bli klappad, la sig raklång över jordgubbsplantor, grävde upp sig ett potatis eller bara tittade på mig från en skuggig plats.

Fast jag har vant mig, det finns ju inte så mycket annat att välja på. Jag vet ju vart han är. 

Kommentarer
Postat av: Eva-Lena

Härligt väder nu! :)

2014-04-26 @ 17:54:58 / http://nattstad.se/nenalivet
Postat av: Pernilla

Jag mosar runt idag men är mest arg, sur och missnöjd. Det är så mycket som ska städas, tvättas, planteras och jag vill inte!
Uterummet påbörjades men jag packade ihop. Nästa boende ska bli en lagom lägenhet!!
Jag har ingen lust och nu vet jag varför. Jag saknar också min följeslagare. Han som låg ivägen och alltid hängde på mig. Det finns två till i vårt hus men Nike går men fjortonåringen och Benji med sin husse. Jag är utan.
/P

2014-04-27 @ 13:24:02 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: mammakero

Jag förstår precis vad du menar med mosa runt! Här hos oss så används det uttrycket mer som môsa som en môshomla. Som en trög humla med massor av "last" i form av pollen!
Jag tycker oxå att det är rofyllt att rensa ogräs ur gruset, men det är bara rofyllt när det går lätt att dra upp ogräs med rötter och allt. Blir nämligen lite stressad då hela rotklumpen stannar kvar i jorden när jag håller det gröna i handen...
Ada följer med mej, men lägger sej på replängds avstånd i en buske och kollar vad jag gör. Flyttar jag på mej, så följer hon med... Det är bara när hon tycker att jag hållit på för mycket med vad jag nu gör, som hon sticker nosen i det jag gör för att kolla.

2014-04-27 @ 18:13:10 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: bara anna

Jag är som nöjdast när jag får gå och mosa runt hur jag vill utan några måsten. Känner mig så nöjd över att vara nöjd med det lilla liksom, skönt att ha kommit dithän...
Kram

2014-04-27 @ 19:16:38 / http://www.baraanna.se
Postat av: Susanne

haha förra året fick jag också den hjälpen av Spike. Vet inte riktigt om den var så uppskattad bara ;)
Förra året rensade jag grusplatsen på baksidan av huset för hand. Det tog flera dagar! Det tråkiga är att bara någon vecka senare är det grönt där igen :(
Solcreme måste jag köpa. Har glömt..

Ha´t så bra

2014-04-27 @ 20:28:33 / http://beauty-beholder.bloggplatsen.se
Postat av: Renate Wretefelt

Förstår du saknar din kompis som numera inte gräver och följer dej i dina göromål. Fint du vet var han finns och jag tror han följer dej från sin ljusa dimension. Rensade mitt lilla jordgubbsland härom dagen + lite andra trädgårdssysslor. Tycker det är så rogivande och läkande. Kommer att sakna min lilla täppa då jag flyttar :(

2014-05-03 @ 19:23:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo