Julen står för dörren

19 December 2014 - 22:27


Den här fina kalendern har jag haft på mitt skrivbord på jobbet för att sprida så mycket julstämning det bara går när det inte alls ser ut som på kalendern om jag tittar ut genom fönstret. ;)
Jag har varit så präktig och skrapat en ruta varje dag.
Inför julen brukar det vara en hel del olika försäljningar på mitt jobb, det är kollegors barn som är med här och var i föreningar och det säljs New Body --->pekar på mig själv<---, korvar, saffran, lotter, kakor och så kalendrar. Vi sponsrar varandras "ungar" så gott vi kan.
 
Eftersom det var sista arbetsdagen i går så skrapade jag alla rutor i dag då jag kom till jobbet.
Det stod nit under alla rutor... Men nog är det alltid lite spännande att skrapa.
 
Jag önskar att arbetsdagen haft flera timmar men jag övar febrilt på att inse att det får räcka med att göra sitt bästa. Nu tänker jag vara julledig. Ambitionen var att handla "all julmat" innan jag åkte hem men orken räckte inte så därför var det extra skönt när Herrn i Huset ringde framåt middagstid och erbjöd sig att ordna med middagsmat. Han hade köpt hem en jätte god smörgåstårta.
 
Det är lite olikt mig att frångå min plan men jag tycker att det är lite "coolt" i alla fall. ;)
Det kommer att gå utmärkt att handla mat en annan dag och skulle det vara så att alla julskinkor är slut i hela världen på måndag eller tisdag ja då får jag väl helt enkelt välja en annan meny eller bjuda in mig hos någon annan som redan har handlat.
 
På måndag ska jag förresten få extra fint i köket för då kommer mattläggaren "som skulle komma innan jul".
Jag började tro att han menade före en annan jul än detta år men jag hetsade inte upp mig något speciellt för det heller. Det går så himla bra att inte "ta så hårt" på saker - då verkar de lösa sig per automatik.
 
Så om jag börjar läsa i Camilla Läckbergs nya bok som jag hämtade i går så kommer det med all säkerhet att bli jul ändå.
 
Jag var förresten hos min farbror och lämnade en julklapp i dag (det är det fina med att jobba extra, då kan man ta sig en paus när andan faller på). Vi sjöng tillsammans "Nu är det jul igen" så det stod härliga till.
Man har ju aldrig juligare än vad man gör sig.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Visst ska man spela så det står härliga till. Det gjorde jag med på jobbet. Vi höjde volymen och sjöng för fulla muggar....Nu Äre jul igen....Man har ju inte juligare (roligare) än vad man gör sig.
Jättegott med smörgåstårta ibland.
Spännande med en kalender. Fin var den åxo.

Ha det gott och lördagskram.

2014-12-20 @ 11:25:18 / http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: AnnaKK

Farsan hetsade på mej så hiskeligt om att jag måste köpa kalkonen vi ska ha på juldagen innan de tar slut i affärerna. Så jag gjorde det i förra veckan - bara för att upptäcka att den här veckan fanns det ännu fler kalkoner att välja bland i frysdisken plus att de var 15 kr billigare per kilo. <:-) Och vad jag kan komma ihåg från de senaste åren så rear de ut alla överblivna skinkor efter jul, så det är knappast någon risk att du inte får tag i nån sådan. :-)

Det nya köksgolvet får väl bli hela familjens gemensamma julklapp i år då´rå, så har du löst ytterligare ett problem i julstöket!? För egen del har jag löst julklapparna med att helt och hållet avsäga mej såna; Jag vill varken ha eller ge!! Och tänka sej: barnen var helt med på noterna där den här gången! :-) Nu återstår bara att förhindra att Stefan släpar in en julgran, men det verkar bli svårt... Allt annat advents- julpynt har jag skippat, förutom några julblommor på köksbordet, och det känns hur bra som helst.

Ha en fin fortsättning på helgen!!! :-)

2014-12-20 @ 14:29:17 / http://annakk.blogg.se
Postat av: mammakero

Visst är det spännande att skrapa och de få gånger jag gör det står det oxå nit där! Maken hittade en adventskalender på vår ICA butik och bakom luckorna gömde sej rabatter! Hahaha!! Vinst i varje lucka visserligen, men rabatt på sådant vi inte skulle handla...
Du är väl för söt! Tack för den gulliga kommentaren du lämnade hos mej!! <3 <3 <3

2014-12-20 @ 15:16:41 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Alltid spännande att skrapa tyvärr blir det sällan numera liksom kalender som alltid fanns då de söta små barnbarnsbarnen kom på besök!

2014-12-28 @ 12:03:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo