Glassigt
09 Juli 2014 - 22:24
I ett par veckors tid har jag haft mängder med jordgubbar.
Vi har verkligen frossat!
Jordgubbar är som allra godast att plocka rakt ner i magen ute på landet. Lite solvarma så där.
Nej, jag har inte någon större bacillskräck...
Några dagar visste jag inte vad jag skulle göra med alla röda gubbar.
På prov gjorde jag en egen glass av mosade gubbar.
Sedan glömde jag bort den där formen i frysen, kom ihåg den först i dag och det visade sig vara lite synd för himmel och pannkaka så gott det var.
Bara nyttigt och väldigt svalkande.
Istället för att mosa ner en massa gubbar så tog jag med en stor skål till jobbet och en glassbytta vilket uppskattades till fullo.
Jag har provat att mosa ner bananer som inte såg jätte fina ut utanpå, tänk om det också är gott?
Det ska jag prova en annan dag!
Kommentarer
Postat av: camilla
Mums!
Kram!
Postat av: Pernilla
Jag har ju inga egna gubbar, förutom några som står i kruka och funkar "så där". Men vi va och plockade i förrgår. De va nästan övermogna. Har nog aldrig sett så mörka bär men supergoda.
/P
Postat av: Renate Wretefelt
Så smarrigt med egen jordgubbsglass! Det här är sista sommaren jag har mina egna jordgubbar. Flyttar i mitten på augusti ev kan det bli i slutet. Jag har mycket att stå i min bror och en god vän har röjt vinden så där är det tomt. Så skönt för det fanns massor däruppe.
Postat av: TantGlad
Jordgubbar är bara för gott och så mumsigt. Jag hade ett stort jordgubbsland som liten och oj så mycket jordgubbar jag fick.
Nyttigt och gott.
Ha nu en jätteskön helg.
Kram från mig.
Postat av: JUNITJEJ
Så smaskigt!
Postat av: mammakero
Det ser fantastiskt gott ut! Vilken bra idé!