Valet

26 Maj 2014 - 22:12

Detta supervalår är lite historiskt.
Även i vårt hushåll där alla numera får varsitt röstkort.

Tänk förr i tiden då detta med valdagen var en högtidsstund, klä upp sig och så högtidligt stoppa ner valsedeln i urnsn.

I ärlighetens namn hade jag tänkt valskolka och skylla på att jag inte är så påläst...
Men min förstfödde fick mig att tänka till . Gjorde en "snabbuppdatering" i går eftermiddag, gjorde valsnurror och så gav vi oss i väg.

Det var bara sin syster han inte lyckades inspirera men bra gjort av honom att få upp familjens röstdeltagande till 75 procent!



Kommentarer
Postat av: mammakero

Samma här! Alla 4 fick rösta iår. Nu var det så att yngsta dottern var ute och festade i två dygn, så hon "orkade" inte iväg. Förra gången vi skulle rösta till EU så skolkade jag. Denna gång hade jag fått ett tips att läsa Naturskyddsmyndighetens hemsida där de länkat till de som jobbat mest för miljön. Jag hittade tre intressanta namn...

2014-05-26 @ 22:52:59 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: camilla

Vi är tre av fyra. Nästa gång är vi alla som ska rösta :)
Kram!

2014-05-27 @ 08:27:51 / http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Frida

I vår familj är det ju som bekant bara två röstberättigade. Vi valde båda att poströsta denna gång då vi hade annat för oss denna söndag. Jag tycket det är fantastiskt att vi får rösta, och känner också att det är min plikt att rösta. Härligt ni tog er iväg!

2014-05-27 @ 12:24:27 / http://Fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: Pernilla

Duktig pojke! Honom skulle vi behövt i vårt hem, host, host.
/P

2014-05-27 @ 22:31:30 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Är rädd att vi valskolkade till 100% i vår familj... Fast jag vet inte helt säkert om dottern var iväg eller inte - men övriga tre familjemedlemmars röstkort har iallafall legat på köksbordet i X antal veckor. Fram tills i måndags, för då fanns det inte längre nån anledning att spara på dem mer... <:-I

Egentligen är det ju skitdåligt att inte använda sin rösträtt, men jag har sannerligen inte orkat sätta mej in i EU och vad de olika representanterna där gör och inte gör... På nåt vis känns det som om Bryssel är en värld för sej, som bara kommer längre och längre ifrån verkligheten... Nu vet jag inte exakt vilka partier man kunde rösta på om man som jag är kritisk till EU och helst skulle vilja gå ur (eller mer korrekt uttryckt: Aldrig har velat vara med i EU!!) - men SD hade väl varit en möjlighet då!? Men hellre röstar jag inte alls, än ger min röst till dem! >:-)

2014-05-28 @ 09:23:23 / http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo