Jul inne - jul ute

29 November 2014 - 20:29

Granen är inte "på mitt bord" så medans den kom på plats kunde jag hämta in lingonriset från altanen som jag plockade för flera veckor sedan - OM det skulle komma snö.

Jag är rutinerad! ;) Vilket jag INTE var när mina barn skulle göra kransar i skolan och jag inte haft en tanke på det förrän dagen innan. Fick skotta fram ris, frysa om fingrarna och så försöka få det till just lingonris här inne...

Så här blev årets krans på dörren:

När mörkret fallit ser granen ut så här:

En i familjen (och det är inte jag) månar alltid om småfåglarna, de har fått denna:

De såg ut att gilla den skarpt. De små fåglarna som satt där och mumsade alltså.

Jag var så rastlös och ville "aktivera" mig i dag. Utbudet här på landsbygden var inte så stort i dag så efter tre promenader, fika och middag så deklarerade jag att jag skulle åka till kyrkan och kolla in utbudet av ljus och sånger där. Ingen ville följa med men jag har inga problem med att åka själv.
När middagen var undanplockad var vi dock tre som åkte ändå. ;)


Det var ingen trängsel i Guds hus idag. Ett trettiotal besökare, säkert "många" om man jämför en vanlig gudstjänst... Första advent, jul och andra "specialdagar" drar alltid lite flera.

Det är fint med alla tända ljus! :)

Kommentarer
Postat av: mammakero

Igår kväll på väg hem från Liseberg, så satt jag och studerade landsbygden genom bussfönstret. Det är så fint att åka buss i mörkret då det är advent! Jag njöt av alla adventsljus - både ute som inne! Själva har vi inte fått upp ljusen ute än...
Ska strax gå ner och titta på Kråks Jul som är innan Tomteparaden idag!
Ha en varm och skön första advent!

2014-11-30 @ 12:13:33 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Pernilla

Första advent är barnens dopdag, fast med åtta års mellanrum. I många år hade vi traditionen att gå i kyrkan den dagen men det har runnit ut i sanden.
/P

2014-11-30 @ 23:26:38 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Hoppas födelsedagsbarnet får en fin dag - ett stort GRATTIS till honom!!! :-)

Här har det inte funnits vare sej tid, lust eller inspiration till något advents- och julpyntande än. Får se om det blir bättre med den saken under den här veckan!? Idag får iallafall nya hyresgästen i lägenheten nycklar och tillträde, och det känns himla skönt att ha det kapitlet bakom sej. :-)

Under de kommande kvällarna ska vi försöka fixa klart det sista "viktiga" i S & D´s hus, och så ska vi helst hinna hjälpa J lite också i hans kåk. Skönt nog känner han inget som helst behov av att få det inflyttningsklart innan jul, vilket vi annars faktiskt trodde skulle vara möjligt. Men är det okej för hans del så slirar vi väldigt gärna lite grann på den punkten... <:-)

Blev förresten påmind nu om att jag nog inte har gett "våra2 småfåglar mat på hela helgen!? 8-X Bäst att kila ut direkt och ge dem en skopa solrosfrön!!

2014-12-01 @ 08:13:47 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Annika

Vad fin kransen blev. Kan tänka mig att de små vännerna fåglarna tycker om att sitta där och gunga samtidigt som de käkar. Du vet att mina fåglar får allt krypa in i hamsterburen som jag har gjort om till ett fågelbord för att slippa Skatorna.
Ha nu en fin början på en ny vecka och månad.
Kramen

2014-12-01 @ 09:15:57 / http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Helen.HUSnrNIO

Fin gran och väldigt fin krans :)
Det gjorde du bra, ja kransen alltså ;)

Trevlig första december!

2014-12-01 @ 09:59:58 / http://husnrnio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo