Små bebisar

21 November 2014 - 14:44

Min amaryllis jag skrev om härom dagen skulle få lite ny jord och vad hade hänt då? Jo, den hade fått en bebis! :)

Jag försökte få lite goda råd av svärmor som är duktig på alla blommor.
Fråga inte mig! JAG kan ingenting om amaryllis.

Det var ju synd! 

Om man inte frågar hade hon minsann kunnat allt - i efterhand. ;)

Min mamma fick amaryllisarna att blomma om år efter år, sidolökar vet jag också att det uppkom ibland men vad gjorde hon med dem? Som tonåring var jag inte intresserad och nu är det försent att fråga.

Jag exprimenterar helt enkelt. 
Tänk om det blir en liten miniblomma?
Snart vet jag!

Något jag skulle vilja veta mera om är fiber. En sådan förening är på gång i vår by. Jag måste läsa på! 25.000:- kommer det att kosta, är det välinvesterade pengar? De tekniska verkar vara för...Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Ingen amaryllis i detta hus ännu. Men jag köper garanterat en eller annan lite närmare jul - de hör ju den högtiden till! :-) För att inte tala om hyacinterna!!! Såg att de hade såna på IKEA sist jag var där (inte så länge sen!), men då tyckte jag att det kändes jättelångt till advent och december och så där, så jag hoppade över dem. Men nästa gång lär jag falla för frestelsen! :-D

Sparar lökar gör jag dock inte. Kan inte alla knepen för att skämma bort dem under sommaren så de verkligen kommer i blom igen! <:-) Följdaktligen vet jag inte heller hur man gör med med såna där lökbebisar... Men gissar på att de inte blommar förrän de blivit lite större!? Göd den i år, och hoppas på blomning till nästa jul!? :-)

Svar: Nä, nån fladdermus-skrämma var det inte som sonen joxade ihop. Det skulle bli en lockfågel - uv! ;-) I och för sej blir den nog mera lik så småningom, när han har spraymålat den och fått på den några fjädrar eller nåt... Återstår dock att se OM den blir färdig. Just nu är projektet pausat iallafall. :-)

2014-11-21 @ 17:02:16 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Bara anna

Köpte en amaryllis häromdagen, en vit, de tycker jag mest om. Tyvärr kan jag inte ha hyacint, mannen bara nyser av dem.

Hoppsan, inte meningen att skrämma dig med min rubrik, 😁 men jag tänker faktiskt ganska ofta på att skriva en rubrik som lockar till läsning, tror det hänger kvar sedan jag jobbade på tidning.

Ha en skön helg!

2014-11-21 @ 22:17:26 / http://www.baraanna.se
Postat av: Pernilla

Fick en bebis en gång, i en Amaryllis alltså. Nej, jag tänker inte förstöra stämningen och berätta hur det gick.
Du fick mig faktiskt att köpa Hyasinter, (jur stavas det?) du fattar va?
Sen tog jag och tittade på Amaryllis lökarna. Tre var ännu hårda. Jag städade undan lite gammal vissna blad och ställde den i fönstret i köket. Ny jord? Är det inte överdrivet? Haha, jag bättrar mig aldrig och den kommer förmodligen inte blomma.
Fiber grävs här också. Vi har intalat oss att vi gör en miss om vi inte är med. Sen kan vi surfa så bara f...n!
/P

2014-11-23 @ 16:36:12 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: TantGlad

Amaryllis är värkligen vacker blomma.
Tittar in och önskar dig en fin ny vecka.

Kram från blåsigt och ett regnigt Sundsvall.

2014-11-24 @ 04:56:11 / http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: AnnaKK

Har ni kommit fram till något beslut ang fibern??? :-) Här startades det upp en förening för sånt ifjol, men jag undrar om den inte omfattar ett allt för stort område så det blir för tungrott att få ihop allt i sista änden...? Det är typ halva kommunen som har erbjudits att vara med, och vi nappade så långt att vi blev medlemmar iallafall. Men nu är det väldigt tyst därifrån så jag tror projektet har lagts på is eller nåt...? Egentligen tycker jag att det borde vara kommunen eller staten som ser till att även vi här ute på vischan har bra internet, och med tanke på hur lång tid det tar så kan man ju befara att fibern kommer att vara helt omodern den dagen den äntligen dras fram hit... <:-I Förresten måste ju nån bredbandsoperatör även vara intresserad av att koppla in sej på den där kabeln sen, för annars har man ju ingen nytta av den oavsett hur mycket man har betalat för att få den in i huset...

2014-11-24 @ 08:23:59 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Älskar Amaryllis och har nyligen inskaffat en. Har en gammal på G som har två gröna blad som sticker upp. Jag har inte skött om den. Grattis till den lilla Amaryll-bebisen!

2014-11-24 @ 13:12:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo