Bara vanlig

05 Januari 2015 - 19:47

Något av det bästa jag vet med de lediga dagarna är att laga maten då den ska ätas!

Det låter ju väldigt simpelt men för mig som ständigt förbereder är det så skönt att slippa den proceduren och bara laga maten som ska ätas.
Jag har inte stora krav på lyx minsann!

I går var jag ruskigt sugen på vanliga, kokta potatisar. Varken jag eller Herrn i Huset kunde minnas när vi åt det senast.

När dottern ringde hem var hon så glad över att slippa kött, potatis och brun sås. 

I dag när hon kom hem hade vi däremot en meny helt i hennes smak; taccos!

Sa ni att jag var en curlingmorsa?

I morgon är sista lediga dagen, det har varit fridfulla och soliga promenader de senaste dagarna.

Kan inte minnas när jag var ledig 17 dagar på raken senast? Kan inte heller påminna mig en julledighet där jag inte ökat i vikt, brukar äta upp mig flera kilo!
Det kan vara den "goda" sidan av magsjuka! ;) Alternativt att ha en 3-åring och en 1-åring i huset många dagar på raken för när mina barn var i den åldern fanns ingen tanke på extra kilon...

Man får välja väg själv, denna valde jag idag. :)
Kommentarer
Postat av: Pernilla

Jag har också lyckats äta upp mig flera kilo. Hua! Jag jobbade däremot igår, måndag. En ganska skön början på året. Jag önskar däremot att jag kunde förbereda mat lite mer än vad jag gör. Men vi har matkasse och det hjälper till en hel del. Rätt saker finns hemma och receptet säger ju vad som ska ätas.
/P

2015-01-06 @ 09:25:41 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: TantGlad

Laga mat tycker jag inte är roligt. Lagar mat i mitt jobb och då är man rätt nöjd. Men äta kan jag gjöra *ler*.

Ha en fin kväll och fin onsdag

Kram.

2015-01-06 @ 21:21:12 / http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: AnnaKK

Jag har garanterat ätit upp mej ett par kilo... Men de kan ju vara bra "å ha" ifall man plötsligt skulle åka på en rejäl släng av magsjuka!? ;-)

Om ni ändå ska odla tomater så bara må-å-å-åste ni ha ett par chiliplantor också! Tänk så glad dottern kommer att bli när det inte bara serveras taco när hon kommer hem, utan såserna/salsorna dessutom är hemlagade!! :-D Bara säg till om du vill ha frön, så skickar jag! :-) (Och det kommer att bli trevligare sorter än de torkade du fick i somras!!) Recept på tomatsåser och salsor ska jag förstås också pracka på dej, om så önskas! :-D

Maken jobbade i måndags, men för övrigt har han varit ledig sedan jul. Och så länge tror jag aldrig nånsin att han har varit borta från jobbet, iallafall inte vid den här tiden på året!? På sätt och vis bra för hans del att numera jobba på ett ställe med fasta arbetstider, för då kan han helt enkelt inte bara köra iväg några timmar en söndag för att "arbeta lite"... ;-) Eller, jo. De kan han ju - men isåfall får han arbeta åt sej själv, tex i den egna skogen eller göra nåt som går att fakturera i det egna företaget och liknande. Det gjorde han i mellandagarna, så helt arbetslös har han inte varit trots den långa ledigheten... Lika bra det, för annars hade han väl bara klättrat på väggarna här hemma. :-)

Ha en fin måndag, höll jag på att skriva. Men det är väl onsdag idag!? Är man dagvill nu eller är man...? <:-)

Hur som helst: Ha det BRA!!! :-D


2015-01-07 @ 07:38:56 / http://annakk.blogg.se
Postat av: mammakero

vi var och hälsade på min mor och lagade tacos. Nu har jag så extremtorra läppar, typ fulla av små sprickor, att det var ett rent h...e att äta. Det sved och brände som eld. Annars var det rätt länge sedan vi åt tacos upptäckte vi! Fast inte så länge sedan som när vi sist var hos min mor och hälsade på....!

2015-01-07 @ 17:49:15 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Annika

Tänk vad härligt att få känna sig riktigt ledig och då man kommer tillbaks till vardagen så känns det oxå helt okej. Potatis äter vi väldigt ofta men ibland måste jag bara få i mig nåt annat och då är Tacos inte fel.
kramelikram

2015-01-07 @ 18:00:00 / http://badtant.bloggo.nu
Postat av: bara anna

Så skönt att du haft så härliga vilsamma dagar, sånt gillar jag. Och inga extrakilon, det är ju toppen!
Kram

2015-01-07 @ 19:35:25 / http://www.baraanna.se
Postat av: Renate Wretefelt

Taccos är länge sen jag hade på min meny! Blir inte av att jag tillagar när jag är själv. Matlagning och jag är ingen bra kombo. Det var maken som mestadels fixade maten och det tyckte han om och gott blev det också. Saknar verkligen min kock och handy-man :(

2015-01-13 @ 11:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo