Fruntimmersveckan

25 Juli 2015 - 11:07

-Malin bakar aldrig, hon jobbar ju så mycket och hinner inte baka! deklarerade min far högt och ljudligt nu när jag hade ett litet spontant kaffekalas nu i veckan.

På bordet stod dessa goda och nybakade frallor tillsammans med en stor, mumsig somrig, hembakad tårta.

Det är tur att jag inte är så känslig och alltid kan slå dövörat till.

Jag gillar att fika lika mycket som spontankalas så jag fick en trevlig dag med mina spontana gäster som tog för sig av det framdukade bordet.
Min faster tyckte att jag hade gjort en god tårta iallafall. ;)
Det tyckte jag också.

Eftersom jag spontaninbjöd på morgonen så var det "kom som du är och om du vill" så var det en som inte hade tillfälle men när vi satt och åt middag på kvällen dök hon upp, helt spontant och oanmäld så där som jag tycker är extra roligt under ledigheter.
Hon avböjde middag men smakade på rester av tårtan.
Hos oss får man äta som man vill och tur är väl det när hon ändrade sig och tog lite av middagsmaten ändå - en halv fralla med beanaisesås på!
En ny meny i detta hus.

Hon hade med sig en stor presentpåse:

Detta betyder ju att vi måste äta taccos inom kort.
Herrn i huset tyckte att det hade varit fullt tillräckligt att få bullarna och kexen! 

Kommentarer
Postat av: mammakero

Fruntimmersveckan ska regna, säjs det och vad är väl inte bättre att pyssla med då det regnar - än baka? Jag kollar på Netflix, serier som Mss Marple... Både frallorna och tårtan såg super delikata ut!

2015-07-25 @ 18:20:19 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Bullformarna kom fram här också innan imorse, för nåt måste man ju roa sej med när regnet bara vräker och värker ner. :-) Fast jag bakade inget, utan använde dem till att lägga fröer från olika chilifrukter i. Perfekt att låta dem torka i såna!! :-D Nästa sommar ska förhoppningsvis inte behöva bli en lika usel odlingssommar som den här, fast en och annan chili har ju trots allt lyckats mogna ute i trädgården så jag ska inte klaga allt för mycket ändå.

Kort datum-presentpåse från en viss persons jobb!? ;-) Härligt - och tacos är väl jäätegott!! :-)~ Fast jag tycker det är lättare att äta den varianten där man rullar in "gojset" i mjukt tortillas-bröd istället för att ha det i spröda majsskal.

2015-07-26 @ 10:04:15 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Pernilla

Gillar han inte Taccos, han, herrn i huset?
Det gör inte vår heller. Anda mumsar Natchos eller Taccos på fredagar eller lördag och festar lite. Vi här hemma, äter Natchos till lunch när maken inte är i närheten.
/P

2015-07-26 @ 15:36:31 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Helen.HUSnrNIO

Bullarna och tårtan ser ju jättegoda ut så nog kan du baka allt :)
Tacos gillar inte mannen här heller. Han har förätit sig på det med sina barn sen tidigare.
Vi är nog den svenska familj med barn i sk. rätt ålder som äter tacos allra minst i detta landet. I alla fall känns det så när barnen berättar vad kompisarna äter minst en gång i veckan, haha.
Här är det mer en gång i halvåret...

Svar: Det tipsade de om på Hela Sverige bakar så sen dess plastar jag oftast in degen vid jäsning och tycker att det blir än lite bättre än utan plastning :)
Jättegott med nutella i bullarna enligt oss! Det blir ju inte jättemycket smak så att nutellan tar över (tar man för mycket så rinner den ut ur bullen) men den finns där och smakar och gott som sagt.
Trevlig tisdag!

2015-07-28 @ 09:49:04 / http://husnrnio.se
Postat av: bara anna

Hade jag bott närmare så hade jag gärna kikat in och tagit en STOR tårtbit, ser såååå god ut.
Här öser regnet ner så nu tänker jag arbeta en stund i ljusverkstan.
Må så gott!

2015-07-28 @ 11:21:28 / http://www.baraanna.se
Postat av: Renate Wretefelt

Både bullarna och tårtan ser supergoda ut & den senare får mig att dregla *blink* Synd jag inte bor närmre :( Ha det bäst "världens goaste Malin"!

2015-07-28 @ 11:43:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo