Fredag

14 November 2015 - 23:23

Nu är det evigheter sedan jag arbetade en fredag. Det är också väldigt länge sedan jag levde hemmafruliv en fredag, ni vet en dag fylld med arbete med tvätt och städning.

Nu för tiden är det andra bullar.
Jag är mest ute och svirar om fredagarna. Perfekt på lediga dagar.

Veckans fredag hade vi tjejdag, jag, min dotter och svärmor.
Vi lämnade ena bilen på service, tog en tur i affärer för lite småshopping, åt lunch, lämnade tillbaka en lampa, lämnade tillbaka nyckeln till den gamla lägenheten (som en väldigt snäll mamma och en väldigt snäll pappa städat), lagade punktering på en cykel, var på en loppis, handlade skor till svärmor, fikade i nya lägenheten där det hade bakats både fina och goda bullar.
Hämtade den nyservade bilen.
Sista stoppet var mataffären.
Sedan var lilla svärmor nöjd med sin dag.

Vi hann med mycket tycker jag.

När jag far i väg med en människa i äldre årgång kommer känslan av att det är många likheter med att åka i väg med en person med få år på nacken. Det gäller att anpassa dagen i deras takt samt att man ibland får slå dövörat till.

Det gjorde jag i går när svärmor ville gå in i en affär för att titta på en dörrkrans med belysning i.
Den såg verkligen inte likadan ut som på förpackningen men jag hade nöjt mig med att konstatera att jag ingen skulle ha, inte högt och väldigt ljudligt utbrista:
-Den är så fuuuul!

Ja? Vad ska man göra?
Jag valde att inte göra någon affär av det och så hoppades jag att alla i närheten var så pass döva att de trodde hon utbrast:  

SNART ÄR DET JUUUUL!  ;)

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Tålamod, tempoväxling och dövörat är bra att ha även till 5-åringar, precis som du skriver. Men jisses så jobbigt det ÄR!
LillaH har en förmåga att låta munnen gå....hela tiden. Handla mat tillsammans med henne är ingen avkoppling.
/P

2015-11-15 @ 09:58:07 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Dövörat är mycket smidigt att ta till om man nu kan den konsten vilket inte jag inte har så lätt för alla gånger. Maken däremot behärskade den konsten.

2015-11-15 @ 11:15:25
Postat av: mammakero

Det är bra med dövöron ibland. Och det är tur att smaken är som baken. En fantastisk fredag lät det som. Här hos mej är det sedan en vecka tungt att vara mej. Min kropp och mitt liv samarbetar inte alls. Så det där att ha ork att göra roliga saker känns långt borta. Så det är väl tur att döttrarna redan varit hemma, så jag kan gå i halvide fram till jul...

2015-11-18 @ 09:56:46 / http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo