Jag vet...

18 November 2015 - 22:29

...att det är november då denna Novemberkaktus står i full blom.
Jag fick den en julafton av pappa för många år sedan. Han hade tänkt köpa en julgrupp men de hade varit slut i den lilla affären där han bor. Det som fanns var en liten överblommad växt.
Man får ta det som finns! ;)

År efter år har sen skänkt blommor så jag hade nog tur den där julaftonen iallafall!

Något som vi haft tur med denna kväll är sonens mobil.
Han fick den i för tidig födelsedagspresent för någon månad sedan. Efter en vecka så började den strula. Otekniska som både han och jag är så gick vi tillbaka till affären.
Han kunde inte hitta något fel.
Märkligt!

Sedan har han varit i en annan stad och bett om hjälp. Det enda han fick var ett telefonnummer till tillverkaren.

Jag har irriterat mig på detta men jag har ju lagt av med mitt ständiga curlande.

I kväll erbjöd sig pappan i huset att nollställa hela telefonen.
Fråga inte mig hur man gör men simsalabim så hoppade hela härligheten igång!

En härlig känsla när det fungerar och lika härligt att få se/prata med min förstfödde en stund i kväll. Han har praktik i två dagar på en skola fyra mil härifrån. :)
Kommentarer
Postat av: mammakero

En härlig man sa en gång, att han var född i fel tid. Han är praktiskt men inte teknisk, detta har fastnat hos mej, för jag känner lite samma sak faktiskt! Egentligen borde det finnas ett ämne i skolan som heter teknik, inte bara för dem som går 4 årig teknisk linje på gymnasiet. Där man får lära sej en bra bas att handskas med trilskande mobiler eller datorer... En grundkurs.

2015-11-19 @ 22:12:12 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Teknikprylar som inte fungerar kan ju göra en gråhårig - om man nu inte redan är det... :-( Men det där med att nollställa är alltid värt att testa - eller bara bryta strömmen/ta ur batteriet! :-)

Mina novemberkaktusar blommar också nu, och allra mest blommor har som vanligt de tre små "skithögarna" som jag fyndade på IKEA för fem spänn styck för X antal år sen. De står kvar i samma krukor som de köptes i, så det är väl därför som de fortfarande är små - eller också är det därför de blommar som de gör!? Sista rycket, eller så... (Åh, nu fick jag dåligt samvete!! Måste ge dem nya krukor och mer jord att växa i åtminstone innan det är dags för nästa blomning!!)

Trevlig helg!!! :-)

2015-11-20 @ 15:52:49 / http://annakk.blogg.se
Postat av: Pernilla

I förrgår fick jag en precis likadan kaktus av en kund. Hoppas den skänker mig lika mycket glädje som din.
/P

2015-11-20 @ 21:47:12 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Så vacker din novemberkaktus är. Tidigare hade jag en i många många år som den ljusa årstiden fick flytta ut i rabatten och sen togs in på senhösten då den satte igång att tokblomma. Den stod på en piedestal i matrummet där det var svalt. Är så sugen på att köpa en ny men p g a utrymmesskäl vet jag inte var den ska få plats och sen gäller det att ha rummet svalt då dom trivs allra bäst.

2015-11-25 @ 06:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo