Vilket röj

21 November 2015 - 19:33

Jag brukar ju ha trivsamma fredagar.
Det hade jag i och för sig i går också, man kan ju umgås genom att jobba ihop också.

Väldigt länge har jag tänkt på att "när jag har tid och inspiration ska jag röja ut allt vi inte länge använder som ligger uppe på vinden".

I går var tiden kommen!
När man har gott om plats sparar man allt eller åtminstone det mesta... Iallafall har jag gjort det genom åren som gått.

Min dotter fick snällt komma hit och kika igenom vad hon ville ha kvar av alla kläder som sparats. Det var inte mycket hon tog med sig. 
Det blev en hel bilbagage fylld med påsar som vi skänkte till bättre behövande.
En hästfamilj här i byn fick det mesta av alla hästsaker som fanns kvar.

Det känns fint att saker kommer till nytta!

Det hade ju varit skönt om jag nu hade kunnat säga att vi var klara men så bra var det inte. I dag har jag jobbat vidare med Herrn i huset, han är snäppet pålitligare när det gäller att bära allt tungt i två trappor.

Första lasset. Törs inte säga hur många det blev men det känns som vi har fyllt en container. Ännu är vi inte klara där uppe men nu har vi fin koll på att vi bara har fina saker där uppe och snyggt strukturerat.
En kartong med böcker, en med spel, en med tågbana, två med lego, en med Barbie, två med dockor/docksaker, en med bilar, en med övriga leksaker.

Återstår gör tusen miljoner gosedjur, alldeles för mycket textilier och så ska det bli ordning och reda bland alla jul- och påsksaker.

Men det får bli en annan dag!

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

När man väl sätter igång med såna projekt är det rätt kul, tycker jag. Resultatet blir ju vanligtvis fantastiskt bra!! :-)

Dessvärre brukar det inte ta så lång tid förrän man har fyllt på med ny bråte - iallafall är det så i detta hushåll... Principen "en sak in och en sak ut" vore kanske värd att testa!?

Ja, det var kul igår att J äntligen fick möjlighet att skjuta nåt för Colin. Idag testar de att jaga i spårsnö. Fast det slutade inte att snöa förrän långt upp på morgonen, så jag tror inte det finns så många spår för jägarna att själva följa med ögonen. Så det får nog bli hundens goda näsa idag också!? :-)

2015-11-22 @ 09:22:25 / http://annakk.blogg.se
Postat av: ejmis

Skönt att få rensa ibland.

2015-11-22 @ 12:33:00 / http://ejmis.blogg.se
Postat av: TantGlad

Tänk som man sparar på en massa saker. Det blir bara mer och mer.
Det måste kännas skönt så här i efterskott att bli av med en massa.
Nu får du mer plats. Jätteskönt.
Bra jobbat!

Kramkram.

2015-11-22 @ 18:42:24 / http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: Pernilla

Jag är hopplös på att spara jag också. Men vi har inte plats och då blir det lite naturligare att rensa efter handen. Men där det går att stoppa in, där stoppar jag fullt.
/P

2015-11-23 @ 22:32:46 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Renate Wretefelt

Det är otroligt vad man sparar en massa grejor. Maken då han levde var en riktig hamster/ekorre. Helst skulle allt sparas. Känns riktigt skönt med en rejäl rensning. Det fick jag göra i samband med flytten förra året. Vissa föremål kan man inte skiljas från & jag stoppar undan & faktum är att jag hittar alltid några ställen där jag trycker in grejor *ler*.

2015-11-25 @ 06:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo