Skolas in

01 September 2015 - 22:35

Det är lite som när barnen var små, det är ett par veckors inskolning som gäller - för mig! 

Numera behöver inte halva (som ibland känts som hela) söndagen användas till att förbereda veckans middagar.
Nu är det ingen som behöver ha maten redo för att bara värmas innan det är dags för kvällsaktivitet...
Det har gått finemang att vänja sig vid denna vana - att laga mat när jag kommer hem från jobbet. Känns nästan lyxigt att äta nylagad mat. ;)
Som den smarta person jag är så gör jag storkok ändå, då finns det mat klar till oss två här hemma en annan dag igen. 

Hela september har vi sommartid på jobbet och just september är min favoritmånad för då har jag en ganska lagom arbetsbelastning och kan verkligen gå hem vid 16 (istället för 17 som gäller från nästa månadsskifte).

Nu när jag "har så mycket tid" då skolas jag in i att "chilla och softa" så det ryker om det. Jag är förvånad över att jag funnit mig så väl in i dessa nya rutiner.


Slänger mig på sängen eller soffan och ser på "play". 
I morgon kväll blir det sista avsnittet av "Tredje Ögat", ett bra tips som jag fick av min dotter. Det är bara någon vecka kvar som det är gratis så det var i "grevens tid" som jag kom igång.

Vi hade besök här i lördags som inte alls förstod hur jag kunde sitta och se på datorn när huset begåvats med en så stor och fin tv.

Som om inte min dator skulle vara lika "smart" som tv:n?
Jag förstår ingenting!

Jag vet dock att jag aldrig är så förtjust i nya saker från den allra första början men efter ett tag vänjer jag mig vid nya rutiner och tycker att "det går så bra så".

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Härligt att du kan njuta av tiden som du får över. I helgen kommer min sextonåring att vara bortrest. Hela helgen! Jag kommer att bli apatisk av att inte åka på träning med henne eller inte behöva ägna tiden åt "god mat". Fast vi andra två ska naturligtvis äta men det blir liksom inte samma sak.
/P

2015-09-02 @ 08:31:15 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Helen.HUSnrNIO

Haha! Låter lite ljuvligt lyxigt tycker jag som fortfarande hastar från jobb, till spisen, till träningar och andra aktiviteter. Allt har ju sin tid men nog vore det bra att kunna plocka lite av dessa båda och mixa ibland. Skulle ge en lugnare vardag eller kanske framförallt en lite lugnare mamma, haha.
Ser gott ut och Tredje ögat har jag tänkt se men det har inte blivit av ännu. För mycket att göra ;)

Svar: Tack i massor. Jag borde väl det men jag vill ju veta och tänker att söka kunskap är en bra förberedelse inför ett eventuellt återkommande veterinärbesök om det inte skulle vara bättre om 7-10 dagar. Ungefär som när barnen var/är sjuka så man vet vilka frågor man ska ställa och framförallt kunna pusha för att det som i det här fallet är röntgen som gäller vid ett nästa besök även om en av de som undersökte honom vad jag förstod gärna ville ha en smärtsignal från honom vart det gjorde ont när de klämde för då skulle de också veta mer exakt vart de skulle röntga om det behövdes. Jag säger hela vänster framben och kommer inte att ge mig om vi nu skulle behöva åka tillbaka med det här. Enda sättet att upptäcka osteochondros som medelstora/stora snabbväxande hundar kan drabbas av, och som jag i mitt svarttänkande tror men hoppas så klart inte, på att det är.
Rekommenderar Polly puffarna! Supergoda :-P

2015-09-02 @ 21:46:29 / http://husnrnio.se
Postat av: mammakero

Jag vet! Även jag har fått den kommentaren då jag sitter o kollar tv program på play kanalerna! Fast jag tycker det är överlägset, trots det dåliga ljudet och den lilla skärmen!
Själv har jag haft svårt att laga maten nu när maken är sjuk. Jag lagar fortfarande mat till en hel familj och så är vi högst två att äta. Så massor hamnar i frysen, så det var tur att vi fick mors lilla frysbox som tack för flytthjälpen!

2015-09-02 @ 22:08:28 / http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo