Villken helg

21 September 2015 - 20:35
Den här helgen har varit planerad i min kalender sedan i våras.
Då när den planerades kändes det jätte skoj att dra iväg på roligheter tillsammans med kollegorna men i förra veckan när det var dags ville jag inte följa med.
Vi skulle åka tidigt på fredagsmorgonen och komma hem på söndagen.
 
Just denna helg skulle min "stora unge" - äntligen - komma hem. Jag har inte sett honom på en månad och längtade enormt efter att höra honom berätta om sin första omvälvande tid som högskolestudent.
Laga god middag och få höra en massa om den här första tiden.
Nu skulle "alla andra" minsann få höra/se honom/krama honom  - och jag skulle gå miste om allt.
Hans största supporter! ;)
Inte blev det bättre då jag fick sms: "Såg i tidningen att din son ska vakta målet, då ses vi på lördag!"
Han slutade ju med fotbollen för en månad sedan och hela säsongen innan har han suttit redo på bänken att hoppa in, hela säsongen har jag suttit på läktaren för att se OM han fick hoppa in mellan stolparna.
Så kommer han hem när jag är borta en endaste helg, dessutom får den ordinarie målvakten hjärnskakning just denna  enda helg då jag är borta och min son ombedes att spela från start. Hur stor är chansen för detta på en skala ett till hundra?
PLÖTSLIGT HÄNDER DET! Typ...  Jag missar alltihop. Som grädde på moset var det en sådan där "om vi vinner den här matchen har laget chans att vinna serien - känn ingen press..."
 
Men då jag har "lovat" är jag att lita på och jag hade lovat att åka iväg med kollegorna.
På fredagsmorgonen försökte jag trolla bort min sura inställning om att jag inte ville gå på vingårdsvandring, jag ville inte gå på vinprovning, jag ville inte leka en "Fångarna på fortet"-variant, jag ville inte gå på något spa...
Möjligen ville jag äta en väldigt god trerättersmiddag. ;)
 
Men vet ni vad? Jag fick släppa det där med att jag missade sonen och tänka på att jag med all säkerhet får en ny chans - snart... Svälja ner klumpen och tänka "Så länge det finns liv finns det hopp, det finns en del som faktiskt inte får träffa sina ungar mera - skäms på dig Malin!"
 
I sällskap med mina kollegor är det stört omöjligt att inte ha trevligt, som vi har skrattat och haft det roligt tillsammans.
Vingårdsvandringen var mot alla odds väldigt intressant, guiden var fantastisk på att berätta engagerat och medryckande. Vinprovning hoppar jag ju alltid över "själva smakningen" så ingen blev chockerad för det.
De där timmarna med "Fångarna på Gården" var riktigt imponerande men jag tog på mig rollen som fotograf. Man hjälps åt och gör det man är bra på liksom. Mitt lag vann ändå. ;) Så helt plötsligt har vår arbetsplats delats upp, storbönder och pigor/drängar. ;)
Spa-anläggningen var trolsk vacker och som magmusklerna fick jobba där i badtunnorna.
Maten gudomlig, vinet enormt dyrt - men det gjorde ju inte mig ett dugg.
 
Summa summarum blev det en helg där skrattmusklerna fick jobba ordentligt och vi fick en massa roliga gemensamma minnen - precis som det var tänkt från början.
 
Men det allra bästa det var att min stora unge hade möjlighet att ta den allra senaste bussen så att jag hann att krama honom. Jag blev så GLAD!
"Men mamma, GRÅTER DU?"
Ja, SÅ glad blev jag faktiskt! Jag hann ju inte få höra så mycket men när jag trodde att jag inte skulle få se honom alls så kändes detta ENORMT.
Att laget hade fixat en seger i går kändes ju också gott. Jätte gott vid närmare eftertanke!
 
Sedan i går kväll fick jag ett sms om att min lilla unge ville komma hem på middag i kväll och då blev jag lika glad igen för det var rysligt länge sedan jag fick krama henne också. Hon skulle jobba i kväll så hon hade bara en kort stund på sig men jag löste det genom att flexa en timma i eftermiddags och vips kändes allt så himla bra.
 
Vilken energi jag får av att få krama mina barn.
-Men jag minns när du ville ha lugn och ro! skrockade den minsta i dag.
Men vet du? Jag har haft så mycket lugn och ro så jag blev alldeles överlycklig när jag kom innanför dörren i dag och det var rörigt redan i hallen. =)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Vilken härlig helg du fick ändå!

Dessutom har du så rätt- krama barnen är det bästa glädjepillret för en mammas själ!

2015-09-21 @ 21:47:12
Postat av: Frida

Vilken härlig helg du fick ändå!

Dessutom har du så rätt- krama barnen är det bästa glädjepillret för en mammas själ!

2015-09-21 @ 21:47:15
Postat av: AnnaKK

Inställningen är allt!!! :-) Nästan, iallafall.

Och härligt att du trots allt faktiskt fick del av BÅDE det ena OCH det andra !!

Studiebesök på en vingård hade för övrigt jag också jättegärna varit med på - inklusive vinprovningen. :-)~ Vilken anläggning var det ni besökte??? Jag tycker det är superspännande med vinodlingar på våra breddgrader, och nu när den egna vindruvsrankan har mogna bär så är jag minst sagt lite sugen på att använda dem till nåt "kreativt". Fast jag tror att fåglarna som vanligt har hunnit först, så nu är det nog inte så många aptitliga klasar kvar till mej och mina eventuella experiment... <:-) Kanske lika bra det!?

I lördags säkrade dottern & Co andra platsen i sin fotbollsserie, så efter sista seriematchen (som är till helgen) väntar ett kval till division II! Lite smolk i bägaren är att de är både en liten trupp och dras med många skador och skavanker - Henke vågar knappt hålla träningar längre, eftersom absolut ingen mer får bli obrukbar nu!! <:-I S har nån konstig svullnad kring sitt opererade knä, men har spelat ändå eftersom det är stor brist på avbytare...

Ha en fin dag idag också!!! :-)

2015-09-22 @ 06:47:39 / http://annakk.blogg.se
Postat av: mammakero

Vad bra att du övervann motståndet och åkte iväg! Att missa en sådan grej skulle inte varit kul, när alla på jobbet pratar och minns den resan. Nu fick du grädde på moset i rätt riktning, när du fick krama båda barnen! Jag längtar efter min stora. Har inte sett henne sedan hon tog bilen upp till Stockholm för drygt en och en halv månad sedan... Yngsta dottern har hunnit hälsa på henne två gånger under samma tid och sent ikväll åker jag och hämtar henne vid tåget, då har hon varit borta nästan precis en vecka...

2015-09-22 @ 07:02:07 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Pernilla

Vilken vändning. Jag hade säkert kommit med någon halv variant till ursäkt för stanna hemma. Typiskt mej när jag är på det humöret. Jag ska tänka på dej nästa gång det händer mej.
Så roligt att det blev lyckat. Men hur gick matchen?
/P

2015-09-24 @ 18:55:52 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Linda

"Livet är som en oöppnat paket med många paket inuti" läste jag i en klok bok.

Vilken tur att du följde med ändå. Då var du inte så jättelångt ifrån mig, jag var där i somras på möhippa och slogs om segern (förlorade dock...).
Och vilken tut att du hann träffa barnen också :)

2015-09-24 @ 22:34:33 / http://www.himmelsblaaogon.blogg.se
Postat av: maria eek

Vilken rolig helg!

2015-09-25 @ 01:08:33 / http://babyyoucancallmesven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo