Krock

12 November 2016 - 14:35
Det blir aldrig som man tänkt vet jag att min mamma ofta sa... Att det liksom inte var lönt att planera.
Jag stretade emot det där uttalandet i min ungdom men ju äldre jag blir ju mer redo blir jag att hålla med dock vill jag lägga till att det kan bli bra ändå.
 
I måndags morse startade jag hemifrån väldigt tidigt, såg chansen att starta jobbveckan i lugn och ro innan hela kontoret slår upp dörrarna.
En god tanke tyckte jag.
Men det blir inte alltid som man tänkt...
 
Ett par kilometer hemifrån där det är en massa buskar på vänster sida på vägkanten hoppade det upp ett rådjur - rakt in i bilen.
 
Halt och besvärligt var det men jag hade inte haft en chans att stanna ändå...
När jag stannat bilen hade jag noll koll på vare sig varningsblinkers sitter i denna bil eller vart rådjuret hade hamnat. Nu snackar vi hjärnsläpp!
 
I backspegeln såg jag en annan bil med varningsblinkers på så när jag hittat min och gav mig ut kändes det så skönt med moraliskt stöd av en vilt främmande vänlig man i måndagens mörker...
Han kollade att jag ringde till Polisen, märkte ut platsen med den remsa han stod redo med.
Tack, tack!
 
Efter en stund kom min egna man på väg till sitt jobb.
 
Jag kunde ju fortsätta köra så det var ingen fara, åkte till verkstaden så de fick kolla och beställa hem det som behövdes till den kommande reparationen.
 
Så kom jag till jobbet först av alla ändå, en kvart innan vi öppnar.
 
Men det kunde gått värre... 

Kommentarer
Postat av: mammakero

Man blir ju så himla chockad att inga logiska tankar rör sej i huvudet. Det svåra är att veta vad vägen har för nummer, särskilt de små vägarna som aldrig är märkta med nummer. Dessutom undrar jag hur många bilar som är utrustade med viltolycksbanderoller?! Tur att du inte blev skadad och att bilen inte var så skadad att du kunde köra den till verkstaden. Satt du med andan i halsen länge? Kram!

2016-11-12 @ 15:23:08 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: mammakero

Jag kommer ihåg en höstkväll när en av mina kollegor körde på en hjort på väg till en av våra mest avlägsna partners för att hämta post och värde. Han som svarade satt i Göteborg och när han svarade på hennes samtal var han så himla okänslig. Hela postbilens front var mosad och han hotade med att dra henne inför rätta för att hon inte uppgav rätt vägnummer! Vilken tur för dej att du inte blev så behandlad!

2016-11-12 @ 22:34:02 / http://mammakero.blogg.se
Postat av: Pernilla

Hjälp, vilken chock man måste få. Jag skulle inte fixa mitt eget personnummer i den situationen, tror jag. Men att man ska ringa och sen märka upp vart olyckan och djuret försvunnit, vet jag. Har ju (haft) eftersökshundar. Det tränar inte så mycket, just nu. Dåligt av dem!
Tur du klarade dej. Materialla skador går ju alltid att ersätta även om det kan kännas onödigt i plånboken. Men personskador är värre att köpa eller laga på verkstaden. Ha en skön fortsatt helg. Kram!
/P

2016-11-12 @ 23:45:09 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: maria eek

Vilken tur att du inte skadade dej!

2016-11-14 @ 00:26:44 / http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Så hemskt! Tur att det gick bra ändå.

2016-12-01 @ 05:19:04 / http://www.junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo