Ketchupeffekt

03 November 2017 - 17:11
Himmel och pannkaka så social jag har varit på sistone. ;)
Det känns som rena rama ketchupeffekten. Eller som ett dominospel - det går i ett hela tiden.
De små barnen var ju här två helger på raken och dagarna däremellan, då händer det ju grejer hela tiden även om det rent krasst inte är jag som är ansvarig.
 
Sedan när det blev helg igen hade min moster bjudit in sig till mig.
Stackarn hade vaknat mitt i natten och grubblat över det, "Malin som alltid jobbar så mycket och så bjuder jag in mig själv".
Jag såg det mera som en trevlig hösttradition ATT hon bjuder in sig själv eftersom HON jobbar så mycket hela våren och sommaren. Då man som hon driver ett vandrarhem är det inte riktigt läge att själv ge sig i väg på turer då alla andra gör det...
Så jag var helt inställd på att hämta henne direkt efter jobbet (även om jag egentligen gärna pustar ut en smula på egen hand innan "gästerna" dyker upp).
Som en extra liten överraskning till henne hade jag dukat för två extra gäster denna fredag.
"Du får se vem det är när de kommer." (Jag kan kosten att "göra något stort av det lilla".)
Hon blev glad när det var hennes bror med fru. Vi hade en hiskeligt mysig kväll då vi åt gott och satt och pratade i mitt kök med tända ljus hela kvällen. Sådär lättsamt och mysigt. Jag, Herrn i huset och våra tre gäster.
Jag är så glad över att jag KAN ta hem gäster "hur som helst", att det inte behöver vara så "uppstyrt" för nog är det så att det blir allra trevligast när "alla bara är". Skitiga fönster syns inte när det är mörkt och den där kakan jag bakade till fikat var lite geggig i mitten (men det kan man lämna och ta en kantbit till - eller hur?!)
(Men visst, lite förberedelse krävde det ju för att maten bara skulle finnas att kasta in i ugnen och potatisen skulle koka på spisen...)
 
På lördagen fick lilla moster nästa överraskning - då bjöd min dotter in på lunch så då fick vi umgås med henne också. Hur trevligt som helst. Gott också! För det där med att bara kliva in när det doftar underbart och sätta sig till dukat bord, det är lyx det!
 
När jag sedan lämnat moster till båten (jo, hon bor på en ö) och kom hem då kom det "hux flux gäst".
Ännu mera oplanerad men ännu en trevlig kväll! Det var så länge sedan vi hade denna gäst till middag. Där är spontanitet en självklarhet! Att "kasta fram en tallrik extra vid maten" är så självklart för mig och det blir så trivsamt. Då krävs det ingen förberedelse alls. ;)
 
Så kom den lediga onsdagen, då hade farmor bokat mig. En roadtripp med henne till kyrkogårdarna och affären. "Det tar inte så lång stund" tyckte hon. "Jag vet att du jobbar hemma"...
Vi har inte riktigt samma tidsuppfattning men vi hade riktigt trevligt mellan 10-15.
Bilden ovan är från första stoppet, vid blomsteraffären. Ett trevligt ställe! Sedan hann vi en matvaruaffär, två kyrkogårdar, ett bokinköp och ett riktigt gott fika.
Det är roligt när en sådan här dag uppskattas så mycket.
Jag VET att flera hade erbjudit henne denna tur eftersom alla vet att jag egentligen har mer än fullt upp vid mitt jobbskrivbord på den "lediga" dagen men nej, hon skulle åka med MALIN på ONSDAGEN. Det var det enda som passade.
Det kostar att ligga på topp och vara poppis. ;)
Ärligt talat är det lite hälsosamt för mig också att inte bara nöta på skrivbordsstolen.
 
Så blev det torsdag.
Då var min dotter ledig och då passade hon på att vara med farmor men i köket.
När jag kom hem var maten klar och hur mycket gott som helst fanns det till kaffet då tösen hade bakat en massa så gissa om jag gillar det här med "ketchupsocialeffekten"!
För inte nog med att min dotter var här, när jag åkte hem från jobbet stannade jag vid tåget för att hämta upp min son. =)
 
I morgon blir det lördag och då fyller vi på med svärsonen.
Att samla alla gillar jag, kan jag kanske ha varit vallhund i ett tidigare liv. ;)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

OJ! Vilket tempo!
Din dotter skulle jag kunna låna men då skulle jag bli tvungen att köpa en ny frys. Sååå mycket kakor!!
Jag har en dotter, den äldsta, som också tycker att mammas tid är tillgänglig. Ringer varenda dag och tycker att jag har tid att prata, prata, prata. Men jag jobbar faktiskt också!
Hoppas din helg varit lugn och skön så du hämtat andan?
/P

2017-11-05 @ 16:10:03 / http://dogladyn.blogg.se
Postat av: mammakero

Ja, det var rena rama rekord socialiseringen! Kul! Å tur att inte varje vecka ser likadan ut! Bäst tycker jag om att allt står färdigt i köket när man kommer hem!

2017-11-05 @ 17:07:41 / http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo